-->


Isnin, 25 Februari 2019

Giveaway Cash Blogger Malaysia

Hello Blogger Malaysia!

Elih dengan kerjasama blogger Cik Akak nak berkongsi sedikit rezeki dalam Giveaway Cash Blogger Malaysia bermula pada 13 Febuari 2019 (Rabu) sehingga berakhir pada 27 Febuari 2019 (Rabu) jam11:59 malam.

Giveaway ini akan berlangsung selama 2 minggu sahaja, bloggers sekalian perlu cepat kalau tak nak terlepas peluang memenangi hadiah bertuah giveaway ini. "Tuah ayam nampak dikaki, Tuah manusia siapa yang tahu"!



Syarat Penyertaan Giveaway & Hadiah Giveaway boleh semak di Blog Elih Japahar atau klik banner diatas.

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh www.elihjapahar.net [ Elih Japahar ] dengan kerjasama www.sweetyzhanieyz83.blogspot.com [ Cik Akak ]

** support giveaway ini ya, thanks!


Read More

Giveaway PantangPlus.com Di Mialiana.com

PantangPlus.com – Pakej berpantang selepas bersalin

Baca kisah benar ini dulu, dari pengasas PantangPlus, Puan Zamzana Mohd Arifin:

Semasa berpantang anak pertama, ada seorang makcik tukang urut selepas bersalin ini, mengurut belakang saya dengan kaki dia. Tiba-tiba, dia tergelincir sebab berminyak. Dipendekkan cerita, tulang belakang saya hampir retak. Saya terpaksa buat ‘check-up’ dengan doktor pakar selama 6 bulan.


Kini, boleh ‘booking online

Antara sebab PantangPlus diwujudkan, saya tidak mahu orang lain merasai keperitan berpantang kerana salah pilih tukang urut wanita. Di PantangPlus, semua bidan atau tukang urut selepas bersalin kami disaring terlebih dahulu, terlatih, berpengalaman dan mempunyai sijil. Paling penting, semuanya orang tempatan.


Di PantangPlus juga, pakej berpantang kami lengkap, termasuk penjagaan ibu, penjagaan bayi dan makanan pantang. ‘Confinement lady’ akan menjaga dengan penuh kasih sayang. Boleh lihat senarai penuh servis di laman web kami.

Pelanggan dari luar negara

Atas kesedaran ramai ibu-ibu muda tentang kepentingan berpantang, tempahan bukan sahaja datang dari Malaysia. Malahan dari Singapura, United Kingdom, Australia dan UAE.

Pesanan kami, jaga badan elok-elok semasa berpantang selepas bersalin. Barulah badan sedap, hati tenang!


Giveaway ini dianjurkan oleh PantangPlus.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM300 untuk dimenangi. Sila klik banner untuk join.

Read more: http://www.mialiana.com/2019/02/giveaway-pantangpluscom-di-mialianacom.html#ixzz5gWjw9yeD

P/S: Harap-harap ada rezeki kakyong, dah tak lama nak bersalin ni. Jangkaan bersalin 1 Mei 2019. Tolong doakan semuanya selamat ye :)
Read More

Rabu, 31 Oktober 2018

Birthday giveaway by Mazuriah Mohamed



http://mazuriah.blogspot.com/2018/10/birthday-giveaway.html 
KLIK BANNER UNTUK JOIN 

Salam perkenalan untuk blogger Mazuriah. Saya follower blog sis yang ke 124.

Saya jumpa blog sis hasil blogwalking blog kawan-kawan yang lain. 
Banyaknya tempat dan negara yang sis dah lawati. Bestnya sebab boleh kaut pelbagai pengalaman. Moga ada rezeki saya melawat ke luar negara satu hari nanti. Setakat ni jalan-jalan dalam Malaysia jelah. hehe
Read More

Khamis, 25 Oktober 2018

GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM

https://2.bp.blogspot.com/-DFB1w9kfBzs/W7lmY-mJGSI/AAAAAAAALxE/uYKZqfu7ni4stcq_xHV8q3XCbQluypVewCLcBGAs/s1600/BeFunky%2BDesign1.png

Dah berhabuk blog kakyong ni. Setahun lebih dah tak update apa-apa. Biasalah kekangan masa. Sibuk kerja, sibuk dengan keluarga dan sibuk dengan bisnes.

Kakyong nak panaskan diri dengan join giveaway anjuran blogger sha ni. Blogger dari Kedah. Kakyong pun asal Kedah juga cuma sekarang menetap di KL.

Bagi kakyong, blog sha ni dah kemas dan senang nak baca. Background blog warna putih, font yang dipilih pun sesuai. Takda la sakit mata ni nak baca. By the way, kakyong dah jadi follower blog sha yang ke 907. Selamat berkenalan ye Sha :)
Read More

Jumaat, 31 Mac 2017

Lazada Malaysia Big Baby Fair

Happy friday uolls! Bestlah tu esok dah weekend. Bagi yang ada anak-anak tu mesti dah berhutang janji nak bawa anak pergi jenjalan ataupun masak makanan kesukaan diorang kan?

Pss meh sini nak bisik sikit.. Korang tau tak Lazada ada buat Lazada Big Baby Fair? Lazada Big Baby Fair bermula dari 29 Mac hingga 2 April 2017 (11.59 pm). Ya Allah, item yang dijual di Lazada tersangat murah tauu..ada yang bermula dari harga RM1. Diskaun sehingga 85%. Sempat lagi ni shopping barang keperluan anak-anak, Takde anak, boleh je beli hadiahkan something special kat anak kawan, anak sedara atau anak jiran. Jangan anak kucing sudahh..hee :) Gurau je lah.

http://www.lazada.com.my/big-baby-fair/

Kakyong memang dah biasa sangat shopping dengan Lazada ni. Sampai habis suami, adik ipar, kakak ipar semua terjebak dengan Lazada. Asal buka website Lazada je, mesti terklik pastu terbeli. Weh, korang pandai betul goda we olls ye :)

Baru-baru ni Lazada sambut ulang tahun ke 5, kakyong sempat shopping beberapa item. I tersangaatt jelesss kat bloggers yang dapat hadiah Lazada Surprise Box bernilai RM400 tu.. Sob sob sob. Apa-apa pun kak yong still support Lazada tauu. Happy 5th Anniversary Lazada.

Ok, jom jawab beberapa soalan dari Lazada. 

1. Apakah lampin pakai buang kegemaran anda.




http://www.lazada.com.my/petpet-mega-pack-l-64s-3-packs-1994515.html?ff=1&rb=3290 
PETPET MEGA PACK L64S

Kakyong dan suami memang selalu shopping diapers Petpet dengan Lazada. Alasannya lebih murah dari beli kat mall. Lagipun senang, Lazada terus hantar depan rumah. Tak payah nak penat berangkut. Kitorang selalu beli dalam kuantiti yang banyak. Kak yong ada 2 anak. Seorang umur 2 tahun 6 bulan, sorang lagi baru 2 bulan. Biasanya kak yong beli saiz L untuk kakak Zulaikha dan saiz S untuk si adik, Firas. Pengalaman selama hampir 3 tahun guna jenama Petpet ini ialah tak mudah bocor dan cepat serap air. 


2. Apakah susu formula kanak-kanak pilihan anda


http://www.lazada.com.my/dumex-dugro-3-1-3-years-900g-2103105.html?ff=1 
DUMEX DUGRO 3 FOR 1-3 YEAR (900G) 

Susu kesukaan Zulaikha tentulah Dumex Dugro. Sebelum ini, dah cuba bagi dia minum susu jenama lain tapi dia 'refuse'. Mungkin tak kena dengan selera dia kot. Firas masih menyusu badan. Dumex Dugro ini berharga RM22.90, diskaun 16% dari harga asal tau. Murah kan? 


3.Pilih satu produk dari Lazada Malaysia yang anda inginkan untuk anak anda
http://www.lazada.com.my/bellelli-leonardo-car-seat-red-14526773.html?ff=1 
BELLELLI LEONARDO CAR SEAT 

Zulaikha dah ada car seat. Sekarang turn Firas pula. Kak yong teringin nak hadiahkan car seat dari Bellelli Leonardo ni kat Firas. Cantik warna merahnya. Biar warna sama macam car seat kakaknya.  Harganya RM1425.60 selepas diskaun 10%. Car seat ini penting bila kita nak berjalan jauh dengan kereta. Kita perlu titikberatkan hal keselamatan anak-anak.

Antara ciri-ciri car seat ini ialah boleh:
  • menampung berat kanak-kanak dari 0-18kg
  • Kerusi ini ada sistem praktikal dengan tali pinggang yang boleh dilaraskan dengan 5 points pelarasan ketinggian
  • Posisi boleh diubahsuai sama ada untuk duduk mahupun baring
  • Cover kerusi ni mudah dikeluarkan dan dibasuh


Apa pula barang baby yang korang nak sangat beli kat Lazada? Klik Lazada Big Fair Baby Contest untuk menjawab soalan-soalan di atas tu. 



Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Farhain Azmi Designed by azhafizah.com