-->


Khamis, 22 November 2012

Kisah Nama

Assalamualaikum u olls, (x jwb dosa tau) :)

Firstly, saya nak introduce diri saya dlu. ya la, kang jd blogger berhantu plak..orang tak kenal. tak kenal maka tak cinta, ye dak?? ish3x, apalah yang aku merepek ni.

Eh, ada tak orang yang nama sama macam saya?Nama saya kan FARHAIN. diulangi sekali lagi ye FARHAIN. Masa saya sekolah dari darjah 1 sampai tgkatan 5, kebanyakan cikgu-cikgu,sangat susah nak sebut nama saya. ada yg panggil Farahain , Farhin, Farahin. mcm2 la..smpai kadang2 boleh pula jadi nama laki "Farhan". cikgu aku ni x pndai mengeja ke hapa?

Bukan cikgu-cikgu ja yang salah panggil nama, kdg2 kwn2 pun macamtu juga.. STRESS tahu tak? Salah sapa ni?? haha. Ekceli kan, saya ni anak sulung dan cucu sulung belah mak.Maybe disebabkan teruja nak dapat first baby, abah saya silap daftar nma sy..drpd farahain menjadi farhain. blh pula dia tertinggal huruf A. ish3x..masa remaja dlu2 kan, sedih sgt bila org xblh pggl saya dgn nama yg betul. Tapi kan x sangka pula bila mai study kat klate, ada jumpa ni..

Pusat Rawatan Al-Farhain, di Kok Lanas. (mmg ada maksud ek nama ni?)

So, disebabkan hal2 mcmnikan, saya lebih selesa menggelarkan diri saya sebagai KAK YONG. yelah, kan dah citer tadi, anak sulung. Mak saya asal perak, sbb tu lekat jd KAK YONG bukan KAK LONG. Nama kak yong ni lagi femes dari nama farhain tu kot. sampai kdg2 ada yg xtau nama sebenar saya..haha.. 

Apa ke hal la, aku dok promote nama aku ni?? hehe. saya just inform untuk memudahkan berkenalan dengan blogger2 lain. By the way, salam perkenalan semua. U olls blh pggl sy dgn pggln KAK YONG, FARHAIN & FARAH. Eh, jgn xtau Farah tu pun nama glamer i jugakk tau, :) Mata ke atas, tangan di bahu. Ok daaa..


P/s: kpd mak ayah tu, bila nak letak nama anak tu..make sure tulis dulu atas kertas lain sebelum isi dalam sijil kelahiran. :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Assalamualaikum,dah baca? Sila tinggalkan komen anda.
Kalau suka tekan LIKE.
Insyaallah komen anda akan dilayan:)

Terima kasih singgah sini, nanti datang lagi ye..
Sayanggg hampa semua,

Regards,
Farhain Azmi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Farhain Azmi Designed by azhafizah.com