-->


Isnin, 24 Jun 2013

DIY Centerpiece

Ini adalah calon centerpiece untuk majlis bersanding Yong nanti. Ok  tak? Bolehla kan dari takda langsung? Bunga tu yong buat sendiri pakai kertas crepe. RM0.80 sekeping. satu keping kertas tu yong dapat buat bunga sebanyak 4 kuntum. Apasal la Yong x jumpa kertas crepe yang  harga lebih murah lagi kat Alor Setar ni? ke aku yang tak pandai cari?
 
Cadangnya nak letak atas meja-meja makan nanti. Yong tak beli pun pasu kecik tu. Recycle balik apa yang ada dalam rumah. Pasu tu dapat masa pi kenduri kawen orang. Tak banyak pun kat rumah. Ada dalam 4 pasu je kot. It's ok. Ada lagi pasu kecik yang yong beli 3 tahun lepas untuk letak pokok bonsai manik. Dulu kemain lagi bergelumang buat pokok manik. Last2 tak tanam dalam pasu pun. Simpan dalam plastik buat pekasam je. Kerja hangat-hangat bontot kuali camni la.
 
Then, di tengah-tengah kelopak bunga tu Yong nak letak centerpice macamni
 Very nice. Doily paper pun dah ada

Ataupun macamni
 Nak letak satu centerpiece je kat tengah2 tu. Banyak2 nanti nampak serabut pula

Macamni pun ok jugak.
Bekas centerpiece pun dia DIY sendiri. Memang kagum la dengan blogger sorang ni.

Cadangan ayat-ayat yang nak letak kat Centerpiece lebih kurang bunyi gini
Selamat menjamu selera
Thank you for sharing our happiness today
Walimatul urus Farah & Yusuf
Rombongan Pengantin lelaki

Takpun, tak payah susah2 nak cari lidi sate, print kertas, buat reben bagai.. Buat centerpiece macam ni pun ok pe..
-
-
-
-
-
-
-
-
 oh cik bunga, awat hang nampak seksi sangat?


Ni lebih kurang macam yang yong buat.
 Tapi of kos la dia pakai fresh fower. Hang mampu??
Mampu berangan jelah.

Agak-agak hampa la kan, buat centerpiece macam2 ni kat kenduri kawen dalam  kampung je, diterima masyarakat tak? Dilema juga ni, Yong takut nanti ada yang mengomen

"Hang bajet macam kenduri hang buat dalam dewan kan?" 

Memang terus rasa macam dada kena tikam kalau ada yang bermulut sedemikian.

P/S: Mohon maaf sebab lupa link gambar2 centerpiece tu. Dah lama simpan gambar2 tu dalam laptop.  Kepada tuan punya gambar, tolong halalkan ye.


12 ulasan:

  1. Comel2nyaaaa..... gigih yong yeaaa

    BalasPadam
  2. @NinaAz: baru try bt je..tak konfem lg nak letak kat meja makan ke tak nant..:)

    BalasPadam
  3. Shakira pun dalam proses DIY ni.. yang guna tin susu tu.. huhu tak tau la apa rupanya nanti :)

    BalasPadam
  4. @NURSHAKIRA ABDUL HALIM: wah..shakira lagiiii rajin.. Good luck for your preparation

    BalasPadam
  5. Yong..bila wedding? ok ja letak centerpiece nih.. cantik! kg xkg..jnji bride happy..heheh :)

    BalasPadam
  6. @Miss Dilla: 12hb 8, raya ke5. jemput lah dtg kenduri yong. btl juga, peduli apa org kta

    BalasPadam
  7. okay je yong ltak centerpiece. klu dorang ngomel anggap je dorg jeles..kikiki

    BalasPadam
  8. @SFaezah:haaha.. orait, insyaallah akan dibuat.

    BalasPadam

Assalamualaikum,dah baca? Sila tinggalkan komen anda.
Kalau suka tekan LIKE.
Insyaallah komen anda akan dilayan:)

Terima kasih singgah sini, nanti datang lagi ye..
Sayanggg hampa semua,

Regards,
Farhain Azmi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Farhain Azmi Designed by azhafizah.com