-->


Khamis, 25 Julai 2013

Idea Button Badge

 
Teringin nak tengok family dan sedara-mara pakai button badge atau pun corsage masa kenduri nanti. Tapi kan depa ni kurengg sporting sikit... Sedih tau u olls. Mak Teh (adik kepada mak) Yong siap nak sponsor lagi button badge macam gambar kat bawah ni.
Sumber : Ixora Bazar Door Gift Page
 
 
Mak Teh minta Yong survey dan tanya sedara mara yang lain dulu ok ke tak kalau guna pakai idea ni masa kenduri. Dia tak nak la kalau dah beli pastu ada yang malu-malu taknak pakai pula. Hmmm memang betol pun. Depa tak minat nak pakai benda cenggini. Niat buat button badge ini untuk bagi tetamu senang kenal siapa sedara mara dan keluarga Yong. Mak Teh pun macam frust sangat sebab sedara mara yang lain agak tak sporting. Tak dapatlah realisasikan idea Mak Teh masa kenduri nanti.
 
Dengan masa yang sangat terhad sangat ni, Yong tak mampu nak DIY semua benda.huhu.. By the way, Yong nak syorkan hampa semua tempah button badge kat Ixora Bazar Door Gift Page. Setakat yang Yong dok survey2 ni, kat sini lah tempahan button badge paling murah sekali. 
 
 
Harga Button Badge ni Yong dapat selepas PM kat Fb dia.
***************** Button Badge ***************** *
Diameter 58mm / Pin
10 - 99 pcs = RM1.50 per item
100 - 499 pcs = RM1.30 per item
500 - 999 pcs = RM1.20 per item
 > 999 pcs = RM1.10 per item

Murahkan? Lagipun semua button badge dia cute miutt je.. Geram sangat tau. Nak tengok gambar lagi?






Cute kan? Pastu murah pula. Lagi satu kan Ixora ada buat contest LIKE, SHARE & MENANG 50 pcs Button Badge. Peraduan berakhir pada 31 Julai 2013.
Cara - cara nak Join Contest :
1. Like Fan Page Ixorra Bazar Door Gift Page
2. Klik button Share di bawah gambar ini.
3. Pilih sama ada ingin share di Own Timeline / Friend's Timeline / Group / Page
4. Taip ayat di bawah di ruangan untuk post :

PROMOSI RAYA AIDILFITRI IXORRA BAZAR DOOR GIFT
DOOR GIFT HARD COVER YASIN / ASMAUL HUSNA

5. Taip : cc @Ixorra Bazar Door Gift Page di bawah ayat di atas.
6. Klik button SHARE PHOTO.
7. Contest akan berakhir pada 31 Julai 2013.
8. Pemenang akan dikira berdasarkan jumlah share yang terbanyak.

Yong dah join. Harap-harap ada rezeki. Takpelah kalau takda sedara mara yang taknak pakai, Yong boleh bagi kat rakan-rakan bloggers @ member2 yang datang kenduri nanti. Please wish me luck!

Opps lupa nak cerita, Ixorra juga ada menerima tempahan bunting, sticker, Asmaul Husna, Buku himpunan doa & zikir harian, Note book, Yassin dll. Kena terjah Facebook page @ blog dia lah. Nak cerita satu-satu memang tak terkira lah. hehe. Kat bawah ni Yong sertakan link facebook fan page dan blog Ixorra. Mana tau kan, kot2 ada yang berminat nak buat tempahan. Eh, Yong tak dapat apa-apa tau. Saja ikhlas promot & buat entry pasal Ixorra. hehehe
Add FB : Ixorra Bazar Door Gift II
Like Fan page : Ixorra Bazar Door Gift Page 
Follow blog : http://ixorrabazar.blogspot.com/


6 ulasan:

  1. alaaaa, kenape dorg xnak pakai badge tu... senang nnti org nak kenal especially mak ayah pengantin... sobs~

    BalasPadam
  2. alaa...tak best lah tak sporting...akak plan nak buat jugak...tapi maybe buat kat family akak je...mokcik maksu semua tak kot

    BalasPadam
  3. klau dorg xnk, yong buat utk family yong jela..hii
    serius, sgt murah harga button badge tu n sgt kiuttt..akk tempah ritu mahal kot..huhu

    BalasPadam
  4. @Diyana: tuela sedih sgtt.. mak abah xtau nak pakai ke tak. nak kena pujuk ni. hehe

    BalasPadam
  5. @wawa syaida: mmg tak bestt.. okeh jg bt kat family.. kenduri akak bila? tak sabar nak p jenjalan kat penang pula

    BalasPadam
  6. @aisyah kz: tuelah kena fikir cpt2 ni nak buat kat family ke tak. kiut n murah.. takpela dah terbeli kan akak.huhu. ni pun mujur mak teh yong yg suggest page ni kat yong

    BalasPadam

Assalamualaikum,dah baca? Sila tinggalkan komen anda.
Kalau suka tekan LIKE.
Insyaallah komen anda akan dilayan:)

Terima kasih singgah sini, nanti datang lagi ye..
Sayanggg hampa semua,

Regards,
Farhain Azmi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Farhain Azmi Designed by azhafizah.com