-->


Jumaat, 22 November 2013

Bergelar suri rumah sepenuh masa.. aipps


Rasanya dah masuk 2 minggu tak update blog. Haish macamna la nak konsisten menulis ni.. Ni belum ada anak lagi. Bila dah ada nanti tak tau la camna pula gamaknya.

Sebenarnya dalam 2 minggu ni, Yong agak sibuk sikit dan tengah menyesuaikan diri dengan kehidupan baru. 12 hb 11 yang lepas, Yong dah selamat bergraduasi. Konvokesyen di UiTM Shah Alam. Alhamdulillah dah bergelar pemegang ijazah sarjana muda sains (kepujian) statistik pun.. Sekarang Yong masih tak bekerja lagi. Jadi suri rumah sepenuh masa je. huhu. Susahnya mencari keja sekarang ni. Ada orang sarankan suruh sambung master pula.Niat nak sambung master masih ada. Cuma tak tau bilanya nak terlaksana.

Abis je konvo, Yong terus masuk pindah rumah baru di Keramat Au2, KL. Bermulalah kehidupan rumah tangga dalam erti kata sebenar-benarnya dengan suami. Yelah sebelum ni, masing-masing berjauhan. Baru seminggu kawen, Usop dah kena pergi kursus di Johor selama 3 bulan. Sibuk mengemas rumah, beli barang-barang rumah dan masak untuk suami..Itu yang buat Yong rasa ala malasnya nak buka blog. Yelah, kesibukan berpindah ditambah pula dengan masalah broadband yang slow memang buat rasa malas tu berlipat ganda. 

In Shaa Allah lepas ni Yong cuba update blog sekurang-kurangnya satu entry sehari. Aminn.. Sapa yang tau ada keja kosong area kampung baru, setapak, keramat tu tolonglah share dengan Yong ye. Perlukan kerja sangat-sangat sekarang ni. PTPTN dah melambai-lambai tu..huhu




8 ulasan:

  1. goodluck yong! insyaaallah ada rezeki yong nanti :)

    BalasPadam
  2. @S. Faezah: Thanx kak faezah. harap2 camtuelah..cmna persiapan kawen ? :)

    BalasPadam
  3. selamat menjalani kehidupan baru yong...

    BalasPadam
  4. yong dah kawen yer..sory baru tau.. moga dapat menjalani alam rumahtangga dengan jayanya yer...in shaa Allah ada rezeki keje nanti tu..

    BalasPadam
  5. Tahniah yong dpt ijazah dan semoga dpat keja cpt...semoga berbhgia dgn abg usop ya.. ^_^

    BalasPadam
  6. @azizah :): jijah,Yong dh nak masuk 3 bln lbh kawin..takpa.hihi.. hopefully dptla kja :)

    BalasPadam
  7. @adrianna syaz: Thanx a lot yana.. tgh mencari n menanti keja ni :)

    BalasPadam

Assalamualaikum,dah baca? Sila tinggalkan komen anda.
Kalau suka tekan LIKE.
Insyaallah komen anda akan dilayan:)

Terima kasih singgah sini, nanti datang lagi ye..
Sayanggg hampa semua,

Regards,
Farhain Azmi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Farhain Azmi Designed by azhafizah.com