-->


Sabtu, 2 November 2013

Wedding Review #2: Majlis Resepsi


Entri kali ini Yong nak review pasal Majlis Resepsi yang berlangsung pada 12hb Ogos yang lalu bertempat di kediaman parents Yong. Majlis dalam kampung je tapi meriah sangat tau..Dah dekat 3 bulan kawin, baru nak buat entry?? Apada..hehe. Banyak yang Yong nak share dengan korang ni. Korang? Ala sekali sekala I nak bajet cakap KL. Bulan 11 ni kan I nak jadi orang KL. Kuikuikui…

Jom layan gambar sikit..

 

Tengok gambar tu..Yong terpaksa sambut rombongan pengantin ikut celah pokok mangga. Kalau hampa perasan kan, di sebelah kiri Yong tu ada khemah. Khemah tu dok betul2 atas jalan. Sepatutnya rombongan pengantin kena datang dari sebelah kiri khemah tu. Berlaku sedikit salah faham. Yong ada letak signage di lorong pertama kampung mengatakan “Jalan ditutup, sila guna lorong 2”. Rumah Yong ni kedudukannya di tengah-tengah kampung, boleh masuk ikut 2 jalan. Disebabkan khemah dok di atas jalan, jadi terpaksa lah buat signage camtu. Tapi rombongan pengantin harus guna jalan tu  dan parking kereta di perkarangan rumah jiran Yong. Pagar rumah Yong di sebelah kiri khemah tu, bila sambut pengantin dapatlah berarak dengan baik dan lancar. Nak buat camna kan? Yong terkilan sikit je. Usop pun mengaku salah dia sebab tak tunggu family dia di depan lorong 1. Dia bagitau kat phone je. Memang depa salah faham la bila tengok signage tu.



Masa ni rombongan pengantin dah sampai tapi agak lewat. Dalam pukul 2.30 petang. Kelewatan itu berpunca dari Yong dan Usop sendiri. Kami bersiap di butik pengantin di Alor Setar. Jarak tempat tu dengan rumah Yong adalah dalam 45minit. Yong dah keluar seawal pukul 9.30pagi. Dalam perjalanan tu macam-macam lah yang jadi. Itu yang sampai rumah agak lambat. Sedih tau bila ingat balik, ramai kawan Yong yang datang tapi tak sempat berjumpa. Depa ni ingat pengantin mai pukul 12 tengahari kot. Huhuhu




Bersalam dengan En. Suami aka Usop. Rasa segan sikit masa ni. Semua orang tengok pengantin kan.. hehe



 Nak pegang tangan pun takut2 dan malu lagi..

 


Yong tegur Usop kenapa dia pakai spek hitam. Yong minta dia tanggalkan. Bukan apa, Yong ni tak berkenan sikit tengok pengantin lelaki pakai cermin mata gelap masa majlis kahwin. Tambahan pula kalau majlis itu berlangsung dalam dewan. Tak ke pelik? Mungkin cuaca hari itu agak panas, itu yang dia pakai kan. Just think positive..hehehe.



Masa untuk melahap..hehe. Bersemangat En.suami kite baca doa makan. Yong makan sikit je. Tengok je udang kat depan mata. Masa ini tak fikir sangat pasal makan. Pengapit perempuan tu kawan rapat Yong. Ingat lagi tak entry kasut kahwin? Kawan Yong ni la yang banyak tolong Yong dari hari nikah sampailah selesai kenduri. Pengapit lelaki pula merangkap adik Usop. Ekceli, Yong nak pengapit pakai baju warna soft pink. Masalah pengapit lelaki takda pula baju melayu pink. Ikut jelah kehendak si adik ipar untuk pakai purple. Aik sama la dengan warna air dalam jag tu.. hehehe


Yong ni kan kalau bercerita tak pernah nak reti buat entri ringkas. Ni dah masuk kes kena buat 2-3 entri pasal majlis resepsi ni.


 

Last picture. 
Sorang hidung mancung, sorang hidung kemek. Elok sangatt..haha. 


P/S:Tunggu next entry la pula citer detail pasal makan beradab, pelamin dsb. Entry ni pun satu gambar, panjang berjela citernya. Hang ada?? Haha. 


 


4 ulasan:

  1. Lawa warna baju yong ni..semoga yong dgn cik abg usop berbahagia sentiasa hendaknya :D

    BalasPadam
  2. yong pun suka kaler baju tu..thanx a lot sya..aminn

    BalasPadam

Assalamualaikum,dah baca? Sila tinggalkan komen anda.
Kalau suka tekan LIKE.
Insyaallah komen anda akan dilayan:)

Terima kasih singgah sini, nanti datang lagi ye..
Sayanggg hampa semua,

Regards,
Farhain Azmi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Farhain Azmi Designed by azhafizah.com