-->


Selasa, 5 November 2013

Wedding Review #4:Pelamin kahwin

  
Semoga semua b2b dan silent reader berada di dalam limpah rahmatNya dan diberikan kesihatan yang baik. Aminn.
 
Ish taktau la nak review pasal apa pula. blog b2b dan ex-b2b lain kemain lagi update segala cerita pasal wedding atau progress wedding depa. Yong?? Adoii.. Wedding ala kampung je dik. Tema pun entah ke mana. Takda tetap kata nak warna camni atau cenggitu. Ni nak tayang gambar pelamin kat hampa pun rasa macam nak sorok muka dalam selimut ja..huhu
 
Seperti juga dengan bilik tidur pengantin, Yong juga tetap mahukan pelamin yang simple dan minimalis. Tak minat lah dengan panel yang berkerawang bagai tu..Sekarang, banyak pilihan pelamin yang memang up-to-date. Yang penting ada duit. Asalnya, abah Yong tak bagi buat pelamin. Membazir katanya. Tapi anak sulungnya yang sorang ni berkeras juga nak ada. Sekali seumur hidup dengan cinta pertama hati katakan.
 Lagipun majlis bertandang sebelah suami buat biasa2 ja. Usop kata biarlah belah Yong je yang meriah. Tak kisahlah janji belah Yong ada jugak pelamin..
 
Pelamin ni dalam gambar nampak tak berapa ok sangat. Walhal, secara realitinya memang Yong puas hati. Yong dah inform suruh my OP (Official Photographer) majlis resepsi amik gambar penuh pelamin. Tapi non hado.. Macamtu juga dengan gambar meja makan beradab. Semuanya gambar separuh-separuh je. Pesanan untuk My OP kalau awak ada baca entry Yong ni, jangan terasa hati ye. Gambar awak memang cantik-cantik tapi ada juga 2-3 gambar penting yang awak tak amik..huhu. Redha jelah.
 
Gambar pelamin dari camera OP untuk majlis akad nikah Yong. Masa ni, sofa pelamin dan  tangga pentas belum letak lagi. Pada asalnya, Yong nak panel berbentuk bujur. Tapi terlambat tempah. Melepas ke tangan pengantin lain la jawabnya.  Bunga ranting di sebelah kanan pelamin tu saja Yong gedik letak. Inilah gambar penuh pelamin dari OP yang ada pun. huhu.  Oh lupa nak bagitau, Yong hire 2 orang OP yang berbeza untuk majlis akad nikah dan resepsi. Ok dah stop sedey :).  
 
Gambar penuh pelamin dari kamera Yong yang sangat cikai. Sedikit kabur. 
Jadilah kan daripada takda langsung? Yong memang suka sangat dengan kerusi pelamin tu. Tak pandang kerusi jenis lain dah. Nak yang itu jugaa.. Set renjis tu tak guna pun.Tepung tawar haram dalam Islam ye.
 
Close-up gambar set renjis.
 

Pelamin akad nikah takda lagi rantai manik bagai tu. Lepas akad nikah je, terus Yong mesej Kak Ida (Owner KSG Impian) untuk pasang benda alah ni. Akad nikah sehari sebelum majlis resepsi.  Dan, Yong memang suka sangat dengan lightingnya. 
 

Gambar dari OP Yong masa majlis resepsi. Panel di belakang tu hanya nampak separuh je. Bunga telur tu Yong buat sendiri guna kertas crepe. Insyaallah jika ada kelapangan Yong akan cuba review bunga telur.


P/S: Till Then. Nak pi terjah blog orang lain pula
 
 

6 ulasan:

  1. lighting tu seriosly nampak sangat romantissss.. nice yong!! :)

    BalasPadam
  2. Lawa pelamin yong..kusi tu mmg style..yg lagi lawa tu gambar pelamin masa malm tu..mmg romantik yong :D.nak wat cmtu jgk la.hehe

    BalasPadam
  3. @BIE: Thanx bie. Yong pun suka sgt dgn lighting tu

    BalasPadam
  4. @adrianna syaz: Thanx sya. Wedding sya nnti lg lawa. lg romantik :)

    BalasPadam
  5. simple tapi sgt cantik yong!!! sy berkenan sgt... hehehe btw tahniah yong moga kekal selamanya.. aminnnnn

    ~salam maal hijrah~

    BalasPadam
  6. @Ahlam Miera Amirul Shafie: Alhamdulillah. Thanx ahlam miera. aminn.. Salam Maal Hijrah

    BalasPadam

Assalamualaikum,dah baca? Sila tinggalkan komen anda.
Kalau suka tekan LIKE.
Insyaallah komen anda akan dilayan:)

Terima kasih singgah sini, nanti datang lagi ye..
Sayanggg hampa semua,

Regards,
Farhain Azmi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Farhain Azmi Designed by azhafizah.com