-->


Isnin, 23 Disember 2013

Dah dapat kerja, blog pun bersawang

Apa khabar kawan-kawan semua? Harap2 sihat lah ye. Hmmm dah seminggu lebih tak update blog. rindu sangat dengan blog ni. Sampai buat status ni kat FB..

Tetiba ja rasa nak luah perasaan kat FB. Bukan nak mohon simpati pun cuma nak minta semangat dari kawan-kawan di FB ja. Lagipun dah seminggu tak menulis, rasa gatal tangan pula. Hehehe.. Sebenarnya, Yong dah mula bekerja pada 17 Dis 2013 yang lalu. Kerja swasta je. Alhamdulillah, lepas interview Yong terus diterima bekerja. Cuma kerja di sana mengandungi jadual padat. No handphone, no tablet, no ipad, no Fb n segala macam tidaklah ketika waktu bekerja. Abis kerja pukul 6 petang. Sampai je rumah, kena kemas rumah sikit2 dan sediakan makan malam. Bukan makan malam ja, Yong pun kena prepare bahan2 masak untuk nak masak keesokkan harinya. Yong bawa bekal je pergi keja. Jimat duit. Hidup di KL ni kena pandai berjimat cermat.  Jadi Yong tak sempat nak update blog dan ber 'blog walking'.Huhu.
 
Yong tengah nak biasakan diri dengan rutin jadual yang baru. So, hampa jangan ingat Yong nak tinggalkan blog hijau ni ye. In Shaa Allah, Yong akan terus menulis. Cuma cepat atau lambat je. Plisss support Yong ye.
 
Yong hitamkan nama pengomen status FB Yong tu bukan apa, takut depa tak suka ja. hehe. Yong suka nasihat dari seorg kawan Yong tu. (dah di bulatkan dengan line merah). Dia menasihati Yong dengan cara kembali kepada Allah, bukan membanding2kan kerja dan kemampuan Yong dengan orang lain. Tak suka la bila ada yang berfikiran "ala.. kami pun kerja susah juga, bukan hang sorang ja susah".  Contoh macam gitu la..
 
Ok la..dah lewat. nak cau cin cau dulu. Kita ketemu di lain hari ya, kawan-kawan sekalian. Daa..

10 ulasan:

  1. bnykkan bsabar ye yong ...
    insyaallah pasni confirm yong da biasa...
    iera pon kna tukar keje..
    kena pindah alor star sbb ikut cik husb yg dpt offer kat sn ...
    kna adapt dgn environment baru ...huhuhuhu

    BalasPadam
  2. saba ye yong..even blom kawen..tp pnah gak terpk bnd cmni..sbb skg slalu sgt blk mlm..rsau jgk nnt ank pun xknal ibu die..huhu..mntk2 dipermudahkn la nnt..amenn..
    yg pnting yong jgn give up ye ('',)

    BalasPadam
  3. iA you can do it! akak pon ada terfikir yg sama..tp syg pula nk bhenti kerja..things will get better..
    btw, yong kerja dlm clean room ke?

    BalasPadam
  4. @Iera'ra Nordin: Thanx Iera, harap2 gitula..wah pindah alor star kg halaman Yong tu.. semoga iera dpt adapt dgn suasana sna. Jgn risau org kedah baik2 ja, mknn pn murah. hihi

    BalasPadam
  5. proses menyesuaikan diri kan yong...akak pun terfikir semua ni...skang ni pun dh slow post entry...sebab bz sangat... harap-harap pas kenduri nanti... semua akan back to normal

    BalasPadam
  6. @Ayue Idris: ayue..rsa dah tak tahan dh. x suka dgn kja tu. rsa cam nk berhenti..huhu. ayue pn keja kena blik lewat ek? tuela cian anak2 kita nnt..btw thanx bg support kt yong ye :)

    BalasPadam
  7. @S. Faezah: hehe.. thanx a lot kak faezah..syggg akak. akak dh lma keja kan? msti rsa syg nk berhenti. huhu.. keja dlm clean room tu cmna akak?

    BalasPadam
  8. @wawa syaida: hmmm dh msuk 4 bln kawin, kja pn dh lbh smggu xtau la cmna ni kak wawa.. blog ni mmg ssh sgt nk berupdate.. ok, In Shaa Allah kita sma2 doakan smuanya back to normal..aminn

    BalasPadam
  9. yong..clean room sllu lam kilang production..dulu akak keja lam clean room..mmg xleh bw hp,,igt yong keja lam clean room gak..hehe

    BalasPadam
  10. @S. Faezah: oh yaka..bru yong faham istilah clean room tu cmna.. Yong keja bt calling2 ja..minta org byar hutang tertunggak..itu yg xleh bwa msuk hp msa keja

    BalasPadam

Assalamualaikum,dah baca? Sila tinggalkan komen anda.
Kalau suka tekan LIKE.
Insyaallah komen anda akan dilayan:)

Terima kasih singgah sini, nanti datang lagi ye..
Sayanggg hampa semua,

Regards,
Farhain Azmi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Farhain Azmi Designed by azhafizah.com