-->


Isnin, 22 September 2014

Counting day for Our Junior

Assalamualaikum kawan-kawan semua. Apa habaq? sihat ka? Dah lama rasanya Yong tinggalkan dunia blogging ni. Kalau ada entry yang Yong update pun semuanya pasal join Giveaway. Entahlah mood berblogging ni sudah ke laut. Bukan tak rindu. Sumpah rindu sangat-sangat. Banyak gambar dan entry dalam kepala ni, Yong nak kongsi dengan hampa semua.
Tapi apakan daya..sejak berbadan dua ni, perangai malas tu menjadi-jadi pula..hihi. Ekceli, Yong sekarang dah pregnant baby first. Alhamdulillah. Tengah sarat dan tunggu masa nak bersalin je ni. Masa entry ni ditaip, kandungan Yong dah masuk 37 minggu. Cepatnya masa berlalu. Tarikh jangkaan bersalin Yong ialah pada 11.10.2014 ni, jatuh pada 5 Zulhijjah bersamaan raya haji ke-5. Aduhh..rasa nebes la pula. Dupdapdupdap..
Macam-macam perasaan timbul dalam benak Yong sekarang. Antaranya, adakah Yong dapat bersalin normal? berapa lama masa yang diambil untuk baby keluar tengok dunia? Perlukah yong di induce nanti? Berapa jahitan yang kena? hai..macam-macamlah fikiran orang yang pertama kali mengandung ni. Alkisahnya, yong suka melalut fikir macam-macam ni sebab Yong ada masalah uri di bawah tahap 2 dan masalah kencing manis. Part sakit-sakit ni nantilah Yong cerita ye. Spoil mood pula kang..huhu.
Harap-harap semuanya berjalan dengan lancar dan urusan bersalin dipermudahkan. Ameen. 
 
Kat sini, Yong nak mohon maaf kat semua pembaca andai kata Yong ada buat salah sepanjang Yong berblogging ni. Manalah tau kan, kadang-kadang ada entry Yong yang orang tak suka baca. Walaupun post entry tu takdelah banyak mana pun. Tolong doakan Yong selamat bersalin ye dan baby dalam keadaan sihat. Hujung minggu ni baru nak travel balik Kedah, kampung halaman Yong. Nak bersalin di Hospital Sultanah Bahiyah. Minta-minta sempatlah. Jangan bersalin kat highway sudah.
Thanx pada yang sudi baca dan sudi mendoakan kesejahteraan Yong dan baby. 
Semoga Allah turut merahmati kalian juga. Ameen.
Read More

Ahad, 21 September 2014

Giveaway 2014 Mialiana.com



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....
Read More

Selasa, 16 September 2014

Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia


Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Alhamdulillah... setelah sebulan lebih perancangan, akhirnya dapat juga saya lancarkan buat julung kalinya Mega Giveaway 2014.

Give Away ini adalah sempena bulan kelahiran saya dan anak merdeka Faiqah iaitu pada tanggal 31 Ogos. Mega Give Away ini dianjurkan oleh pemilik blog ini dan ditaja oleh ramai blogger untuk mencari ramai pemenang.

Mega Give Away ini ditaja oleh:

Tempoh:
03 Ogos 2014 hingga 16 September 2014 [23:59PM]

Hadiah:
Cash RM30
Cash RM20
Cash RM20
1 Naskah al-Quran
Buku terbitan Ana Muslim
Buku Agama x 1 Pemenang
Kain Ela 2Meter Warna Plain
Wallet Sophie Paris
Wallet
Widescreen Sticker
Voucher RM5 untuk barang preorder di Cayesha
Brooch
2 Car Perfume
Keychain Sarawak
EXO-M Postcard
Bookmark dan Keychain
Topup RM10 x 2
Topup RM10 x 2
Topup RM10 x 2
Topup RM10 x 1
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 2
Topup RM5 x 2
Header Blog x 2
Watermark x 5
Review Blog x 2
Hadiah Misteri x 2
Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Farhain Azmi Designed by azhafizah.com