-->


Khamis, 31 Disember 2015

Nota Melekat

  Sempena ulang tahun perkahwinan saya yang ke-2 pada 12.08.2015 yang lalu, saya hadiahkan sesuatu untuk blog saya. Hadiahnya blog telah dimekap dan berwajah baru..hehe. Dah puas pening kepala tak tau nk adjust camna. So kita minta pakar yang buat. Blog masih mengekalkan tema warna hijau. Taktaulah. Warna ni memang kena dengan jiwa saya. Rasa tenang je bila tengok kehijauan contohnya macam tumbuh-tumbahan hijau. 
 
 Semoga dengan perubahan wajah blog ini, saya kembali aktif dan bersemangat untuk menulis. 
 
 
 
Anyway, jom kita exchange link. tinggalkan link blog u olls di ruang komen. 
Insyaallah nanti saya follow balik.
Sekian, salam perkenalan & semoga ceria-ceria selalu
 
#ini merupakan Sticky post, sila scroll ke bawah untuk entry yang terbaru.#
 
Read More

Isnin, 21 Disember 2015

Contest "Saya nak TUDUNG by AY Collection"




KLIK BANNER UNTUK JOIN

SPONSER BY:
AY Collection | Nazfea Solehah | Liyana Zullkefly | Ainie Zulaikha

START : 20/12/15 END : 31/12/15


Saya dah follow semua blog dan like FB. Tapi saya tak dapat follow twitter dan Instagram..
Sorry, saya memang takda akaun twitter dan IG. Huhu. selalu je tak dapat follow semua syarat GA tapi tetap nak join juga.


Goodluck kepada semua yang join!
Read More

Selasa, 15 Disember 2015

Amy Hilmirda Giveaway 2015

Sempena 9 Disember yang lalu, Genaplah 4 tahun blogger Amy menulis blog. Tahniah Saya ucapkan teruskanlah menulis. Jangan jadi macam saya ni asyik tenggelam timbul je..Haha.

Sempena ulang tahun ke-4 blog beliau, sis Amy berbesar hati untuk menganjurkan giveaway dengan hadiah yang sangat menarik. Rugi tau kalau tak join.

http://hilmirdadaud.blogspot.my/2015/12/amy-hilmirda-giveaway-2015.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN GA


Syarat-syarat Penyertaan :-


1. Follow blog Amy .
2. Blogger yang menetap dan beralamat di Malaysia.
3. Buat Entry bertajuk " Amy Hilmirda Giveaway 2015"
4. Letak banner "Amy Hilmirda Giveaway 2015" dalam entry.
5. Tinggalkan URL entry kat ruangan komen.
6. Nak lagi senang copy aje entry ni... hehehe.

TARIKH TUTUP : 31 DICEMBER, 2015.


Pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah oleh anak-anak Amy Irfan, Faris dan Nasiim.
 
Goodluck!
Read More

Rabu, 9 Disember 2015

Giveaway for Our Lovely Girl by RianaLittleCuties

Kali ni, saya nak join giveaway yang hadiahnya sesuai untuk kanak-kanak perempuan.

Jika ada rezeki menang, bolehla hadiahkan baju kurung untuk anak saya, Zulaikha.

Selalu dok pakai gaun je kan, sesekali kita bagi dia merasa pakai baju kurung pula.
Barulah terserlah kesopanan tu..hehe



http://www.rianalittlecuties.blogspot.my/ 
 KLIK BANNER UNTUK JOIN GA 

Syarat semua saya dah ikut, cuma saya tak follow akaun Instagram sebab memang takde IG.
Sorry ye akak :)

Goodluck!
Read More

End Year Giveaway by seindahcerita

Giveaway datang lagi.. Hehe..

Hujung tahun ni ramai pula blogger yang buat giveaway kan? so, marilah kita meriahkan suasana.
Pakat-pakat join ye.

http://seindahcerita.blogspot.com/2015/12/end-year-giveaway-by-seindahcerita.html 
 KLIK BANNER UNTUK JOIN GA

Goodluck & All the best :)


Read More

Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire



Allah Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Razzaq, Dia Yang Maha Pengasih dan Penyayang serta Yang Maha Memberi Rezeki, dengan ini saya ingin melancarkan "Giveaway Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire".... sempena template baharu ini dan keluarga besar blooger yang sering berkunjung ke blog yang tak seberapa ini.... semoga ukhwah kita sentiasa terjalin,,, tegur-tegur la diri ini. Adakala tak berapa nak aktif kerana kesibukan tugasan.... Akhir sekali, saya harap dengan GA yang tak seberapa ini dapat menjalinkan hubungan kita sesama blogger.... Maaf yer gambar hadiah tidak clear....

Syarat:
1. Buat entry masukkan banner dan link ke segmen ini.
2. Kalau sudi boleh follow : Sheila Inspire, add Facebook, add Twitter, friend Google, follow Instagram (kalau tak nak pun tak apa)... terpulang....
3. Jangan lupa tinggalkan link di petak komen.

Tarikh akhir : 29 Dis 2015 jam 11.59 pm

Hadiah

3 x (2 orang) (hadiah misteri)



1 x (1 orang) planner 2016


1 x (1 orang) diary 2016


3 x (3 orang) shawl H&M


1 x (1 orang) face tower + vase


1 x (1 orang) botol air


1 x (1 orang) beg mickey mouse


3 x (3 orang) pamplet set zikir Asmaul Husna


Setakat ini 12 peserta bertuah dicari dan mungkin akan bertambah dengan kasih sayang Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Razzaq.... Keputusan akan ditentukan secara cabutan bertuah pada 31 Dis 2015 InsyaaAllah, Allah Ya Baari'....



Goodluck kepada semua peserta. Yang belum join tu, jomlah join..hehe :)






Read More

Jumaat, 27 November 2015

Tudung Terbaru

 

Bagi wanita yang berhijab sudah tentu tudung adalah keperluan buat mereka. Ianya wajib dipakai apabila mahu keluar dari rumah. Ini adalah kerana bagi Muslimah menutup aurat itu adalah satu kemestian dan telah dituntut oleh agama. Apa yang menarik ialah fesyen tudung kini semakin berkembang dalam dunia fesyen. Terdapat banyak koleksi tudung untuk wanita yang mempunyai rekaan yang lebih moden dan pastinya membuatkan anda kelihatan lebih stylish apabila memakainya.

Mencari tudung yang sesuai adalah mudah kerana hampir di mana-mana sahaja terdapat kedai pakaian yang menjual tudung wanita. Daripada kedai-kedai kecil di sepanjang Jalan Tunku Abdul Rahman yang terkenal semasa musim perayaan sehinggalah ke butik-butik terkemuka semuanya ada menjualkan koleksi tudung terkini. Memang rambang mata kerana terdapat pelbagai pilihan menarik tudung. Bukan sahaja rekaan tudung terbaru wanita semakin moden malah pilihan warna yang pelbagai turut memainkan peranan mengapa hijab mendapat permintaan yang semakin tinggi dalam pasaran. Ditambah pula dengan corak-corak menarik seperti bunga-bungaan dan tribal print kini semakin mudah untuk anda bergaya.

Rekaan tudung kini bukan sahaja terhad kepada tudung bawal malahan juga tudung awning, selendang, tudung syria, dan instant shawl. Terpulang kepada citarasa anda untuk memilih jenis dan cara penggayaan tudung.



Selain itu tudung sangat sesuai untuk dipakai pada bila-bila masa sahaja. Tidak kira sama ada untuk majlis seperti kenduri kahwin, majlis formal malah sesuai juga untuk dipakai ke pejabat.  Pada masa yang sama, tudung sangat versatile dan boleh dipakai untuk dipadankan dengan top atau bottom yang sesuai. Padankan tudung anda dengan Muslimah dress seperti baju kurung moden atau kaftan untuk penampilan yang menarik. Malah ianya boleh dipakai dengan blouse serta skirt labuh agar nampak lebih santai namun elegan.


Menggayakan tudung wanita sangatlah mudah kerana ianya sangat flexible dan boleh dipadankan dengan bermacam-macam jenis Muslimah tops. Malah tudung juga sangat sesuai untuk dipakai bersama pakaian tradisional atau Muslimah wear seperti baju kurung moden, kaftan, jubah, blouse Muslimah dan bermacam-macam lagi. Kini anda boleh beli tudung online kerana terdapat banyak butik fesyen Muslimah di luar sana yang menawarkan koleksi tudung atau hijab yang cukup meluas dengan harga murah dan berpatutan.


P/S: Dulu-dulu masa zaman study di UiTM, saya cuma reti pakai tudung bawal je.. Sekarang, bila tengok macam-macam jenis selendang ada jual, terus try pakai. paling suka instant shawl la..senang tak payah nak iron bagai, sarung je kat kepala. Almaklumlah, kite ni malas sikit bab iron2 ni. Mujur suami rajin tolong ironkan pakaian ke pejabat..hehe
Read More

Rabu, 18 November 2015

Hop On Hop Off by Zai Zamree

Macam mana nak join Hop On Hop Off Giveaway ni?

KLIK BANNER UNTUK JOIN GA

  • follow blog Zai Zamree
  • publish entry bertajuk Hop On Hop Off by Zai Zamree 
  • copy gambar di atas dan link ke sini
  • publish dan letak link url entri korang kat ruangan komen entri ini
  • tarikh tutup 19 Nov 2015 dan pemenang akan di umum pada 20 Nov 2015
Pemenang akan di pilih berdasarkan random.org.

So apa tunggu lagi.Jom join.
Read More

Selasa, 17 November 2015

Giveaway CINTA by CN


giveaway, giveaway novel, giveaway cinta

Klik banner untuk join


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sempena Jualan Gudang Karangkraf yang lalu, CN telah memborong beberapa novel CINTA. Jadi sukacitanya disini bahawa CN ingin memberi 3 buah novel CINTA kepada peserta Giveaway CINTA by CN melalui random.org. Pemenang novel adalah 3 orang. Bukan itu sahaja, 10 peserta bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Januari 2016 CN. Hah ! Best tak?


Syarat-syaratnya Giveaway CINTA by CN :


1. Follow blog CikguNorazimah,

2. Add To Circle G+CikguNorazimah,


4. Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)

5. Buat entri bertajuk "Giveaway CINTA by CN"

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.

8. Giveaway ini akan berlangsung dari 1 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 5 Disember 2015.


Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :


Kredit untuk Kak Mialiana

YES 2015

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~


Read More

Giveaway Simple by cik akak & sponser

Giveaway Simple by cik akak & sponser

Assalamualaikum sahabat..apa khabar awak-awak di sana tu?
Harapnya semuanya sentiasa dalam keadaan sihat. Lately ni, saya tersangat sibuk sampai tiada masa nak jenguk blog.. Huhu. Saya mungkir janji dengan diri lagi. Kononnya nak aktif menulis, tapi hmm camtu jugak.

Oklah sebagai entry pertama bulan November ini, saya nak join giveaway2 dulu.
Jom pakat-pakat meriahkan. :)



Syarat Penyertaan :

  • Follow Blog
cik akak | kathyrbain | syamimi | wawa I Farah Arina | Salina Johari | Ainul Aqma | JMbelog | Lorongcinta | Duniakita | Arra |
  • Likes fanpage - JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra |
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan.

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway.

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Read More

Isnin, 14 September 2015

The Baker's Cottage Mooncake Giveaway by Ayuni Rafilah

Bagaimana dengan hujung minggu korang? Dok di rumah ke atau keluar spend time dengan family?
Hujung minggu saya suam-suam kuku je, dok di rumah maklumlah jerebu sekarang. Makin teruk pula jerebu di Malaysia ini. Semoga kita semua berada di bawah lindunganNya. 

Hujung minggu saya memang tiada mood nak blogwalking atau update blog sebab bila di rumah saya banyak habiskan masa dengan anak. Saya tak boleh fokus nak menulis..hehe.

Pembuka hari isnin ni, seperti biasa saya nak mulakan hobi saya iaitu join giveaway. Giveaway kali ini adalah anjuran blogger Ayuni Rafilah. Hadiah merupakan kuih bulan. Tak pernah makan kuih bulan lagi. Harap-harap adalah rezeki saya nanti :)

http://ayunirafilah.blogspot.com/2015/09/the-bakers-cottage-mooncake-giveaway-by.html 
KLIK BANNER UNTUK JOIN GA 

Hadiah: 
Kek bulan The Baker's Cottage (180 gm) x 3 pemenang terpilih

Tarikh giveaway:
12/9/2015 - 21/9/2015

P/s: Sorry, sis saya takde akaun IG atau soundcloud. Syarat lain dah follow :)

Goodluck semua!
Read More

Khamis, 10 September 2015

Anakku Baby Sotong

Tajuk kemain mengalahkan tajuk drama Suamiku Encik Sotong.. Haha. Al-kisahnya, semalam kawan suami saya hadiahkan anak patung sotong warna pink lagi untuk Zulaikha. Kononnya berbalas hadiah lah sebab kitorang pernah bagi hadiah mainan kat anak diorang.

Kebetulan pula, Zulaikha pakai baju tidur ada gambar sotong pink sebijik sama macam hadiah yang di dapat tu..


Tengok tu seronok betul dia bila dapat hadiah anak patung sotong. Ada pula rama-rama atas kepala sotong tu. Dikutilnya rama-rama tu sampai tercabut. haish, ganas betul anak aku sorang ni.


Yay, makan rama-rama ni. Biar togel je kepala sotong. Esok genap Zulaikha 11 bulan. Cepat je masa berlalu, sebulan lagi dah cukup setahun. Ummi rindu sangat saat-saat masa berpantang dengan zulaikha dulu. Nangis merengek setempat je bila nak ummi. Sekarang merangkak merata cari ummi.. hehehe.. Tak tau bila budak kecik ni boleh berjalan pula. Takpelah sayang, pelan-pelan belajar ye :)

Terima Kasih sudi baca entry ini
Read More

Hidayah Allah Bukan Ditunggu Tapi Perlu Dicari

Ramai orang TAK NAK berubah dengan alasan,
"Belum dapat hidayah lagi.."
"Belum sampai seru lagi.."
"Nanti la.. Belum sedia lagi.."

Korang nak tahu tak, Allah hampir setiap hari bagi kita hidayah. Hampir setiap hari kawan.

Buktinya?

Contoh kepada orang yang malas atau tak solat, Allah bagi korang hidayah dengan cara korang DENGAR Azan banyak kali. Azan tu adalah salah satu hidayah yang Allah nak bagi pada korang.
Tapi korang tak peduli pun hidayah Allah sedangkan sehari hampir 5 kali korang dengar azan. Lepas tu claim belum dapat hidayah.

Contoh kepada yang free hair atau tak tutup aurat. Dalam sehari berapa banyak kali korang nampak perempuan lain yang tutup aurat? Banyak kali. Bahkan kawan baik atau family korang pun tutup aurat.

Apa yang korang nampak tu sebenarnya hidayah yang Allah bagi pada korang, supaya korang muhasabah dan mula untuk tutup aurat sempurna. Korang bukan duduk negara kafir yang 100% non Muslim.

Tapi korang tak peduli pun hidayah Allah, kemudian "salahkan" Allah sebab kata belum sampai seru lagi.

Dan banyak lagi contoh.



Kawan-kawan..
Berubah dan bertaubatlah. Kami yakin, walau teruk mana pun korang, jauh dari sudut hati korang tu, korang rindu nak berubah. Korang teringin sangat nak berubah.

Korang teringin nak tutup aurat macam kawan korang yang lain.
Korang teringin nak solat berjemaah macam kawan korang yang lain.
Korang teringin nak jadi baik macam kawan korang yang lain.

Sebab apa? Sebab itulah FITRAH manusia. Korang tak boleh tipu diri sendiri. Tak boleh nak nafi. Kalau korang terdetik di hati macam ni, tu pun tanda Allah dah bagi hidayah.

Kawan..
Jangan jadi bodoh sombong. Buang ego, dan terimalah hidayah Allah. Terimalah.. Jangan tolak dan abaikan. Korang tak rugi. Serius tak rugi.

Iblis dulu kena buang dari Syurga bukan sebab dia jahil, bukan sebab dia tak kenal Allah. Malah dia nampak Allah depan mata.

Tapi dia kena buang Syurga dan kena laknat sebab dia EGO dan SOMBONG.

Ikhlas,
Team Tarbiah Sentap
Read More

Rabu, 9 September 2015

Hadiah Sketch Picture dari Eintan Nurfuzie

Semoga hampa semua diberikan kesihatan yang baik ye. Saya ni suka sangat join giveaway atau apa-apa peraduan. Minat dari kecik. Bulan lepas saya ada join Giveaway Sketch Picture by Eitan Nurfuzie dan alhamdulillah terpilih antara blogger bertuah untuk di sketch kan gambar.

Saya bagi gambar ini kat Cik En



Dan inilah hasilnya

Sama tak?  Seriously, saya suka sangat dengan hasilnya. Cik En cakap gambar yang saya bagi tu agak kabur. Sorry, cik En saya pakai hp cikai je. Semua gambar pun kabur tapi saya suka sangat dengan gambar ini. Dalam gambar tu ialah suami dan anak saya. Masa gambar ini diambil, kami dari kampung di Kedah dan on the way nak balik KL, singgah di Ladang Anggur Beris, Sik Kedah.

Seingat saya, masa ini Zulaikha baru 5 bulan lebih. Baru pandai meniarap. Sekarang, lagi 2 hari nak masuk 11 bulan. Dah banyak akalnya. Stokin pun tak nak pakai. 

Terima kasih Cik En sudi sketch gambar saya. Entry saya menang boleh baca di SINI.

p/s : Cik En mengambil tempahan sketch gambar anda dengan harga RM10 perpcs. Murah tu.

1. Gambar terang, jelas/closeup dan high pixel tanpa edit
2. Hanya Sketch Hitam Putih sahaja
3. Full Payment sahaja akan dimasukkan dalam list order dan akan dibuat mengikut giliran
4. Tempoh masa untuk disiapkan dari 1 hingga 7 hari
5. Pemberian hanya pada softcopy sahaja
6. Boleh PM atau email ke eintannurfuzie@gmail.com untuk pertanyaan lanjut



Read More

Kutipan Tol Elektrik Sepenuhnya Mulai 9 September 2015

Mulai hari ini tepat jam 12 tengahari tadi,  plaza-plaza tol berikut tidak lagi menerima bayaran wang tunai. 

1. Plaza Tol Bukit Kayu Hitam, Lebuhraya PLUS
2. Plaza Tol Jitra, Lebuhraya PLUS
3. Jambatan Pulau Pinang
4. Plaza Tol Lunas, Lebuhraya BKE
5. Plaza Tol Kubang Semang, Lebuhraya BKE
6. Plaza Tol Gombak, Lebuhraya KLK
7. Plaza Tol Bentong, Lebuhraya KLK
8. Plaza Tol Batu, Lebuhraya DUKE
10. Plaza Tol Ayer Panas, Lebuhraya DUKe
11. Plaza Tol Dato' Keramat, Lebuhraya AKLEH
12. Plaza Tol SMART, Terowong SMART

Semua bayaran tol adalah secara elektronik sahaja iaitu dengan menggunakan kad PLUSMiles, Touch n' Go dan SmartTag.

Sumber gambar: Facebook PDRM

Pengurus Besar Operasi PLUS, Norbayati Manap berkata tujuan pelaksanaan sistem kutipan secara elektronik (ETC) adalah untuk mengurangkan kesesakan di plaza tol kerana kutipan secara elektronik mampu untuk menjimatkan masa.-Sumber BERNAMA

Alhamdulillah, saya memang pengguna kad Touch n'Go. Almaklumlah dah dok di KL, setiap hari kena lalu juga tol. Kan best kalau Malaysia ini takdak tol. Saya balik kerja selalu dengan motor je. Husband hantar dan amik dari tempat kerja. Selalu jem kat Plaza Tol Dato' Keramat walaupun naik motor. Memang beratur panjang. Rasa macam nak minta je pihak Tol besarkan laluan untuk pengguna motorsikal.

Selain itu, korang juga berpeluang mendapatkan kad PLUSMiles Touch 'n Go dengan harga promosi RM5 di semua plaza tol berkenaan bermula 18 Ogos hingga 30 Nov depan. Baik korang pergi beli cepat.


Ketua Pegawai Operasi PLUS Malaysia Berhad (PLUS), Mohammad Fuad Khusairi, berkata pelaksanaan sistem itu bertujuan membantu melancarkan transaksi di plaza tol selain menggalakkan penggunaan sistem tol elektronik yang lebih mudah. Katanya bagi memudahkan pengguna, pihaknya giat mengadakan jualan kad PLUSMiles Touch 'n Go (dengan nilai tambah RM5) dengan harga promosi RM5 (kad percuma) di ke semua plaza tol terbabit mulai sekarang sehingga 31 Disember. "Selain itu SmartTAG ditawarkan dengan harga istimewa RM96 berbanding harga biasa RM127.20 sehingga 30 September ini di kelima-lima plaza tol terbabit. "Bagi pengguna di Plaza Tol Jambatan Pulau Pinang, Jitra, Bukit Kayu Hitam, Lunas dan Kubang Semang boleh menikmati penjimatan bayaran tol bermula 1 September hingga 31 Disember yang akan datang," katanya dalam satu kenyataan.

Selanjutnya di : http://www1.bharian.com.my/node/74087
Ketua Pegawai Operasi PLUS Malaysia Berhad (PLUS), Mohammad Fuad Khusairi, berkata pelaksanaan sistem itu bertujuan membantu melancarkan transaksi di plaza tol selain menggalakkan penggunaan sistem tol elektronik yang lebih mudah. Katanya bagi memudahkan pengguna, pihaknya giat mengadakan jualan kad PLUSMiles Touch 'n Go (dengan nilai tambah RM5) dengan harga promosi RM5 (kad percuma) di ke semua plaza tol terbabit mulai sekarang sehingga 31 Disember. "Selain itu SmartTAG ditawarkan dengan harga istimewa RM96 berbanding harga biasa RM127.20 sehingga 30 September ini di kelima-lima plaza tol terbabit. "Bagi pengguna di Plaza Tol Jambatan Pulau Pinang, Jitra, Bukit Kayu Hitam, Lunas dan Kubang Semang boleh menikmati penjimatan bayaran tol bermula 1 September hingga 31 Disember yang akan datang," katanya dalam satu kenyataan.

Selanjutnya di : http://www1.bharian.com.my/node/74087
Ketua Pegawai Operasi PLUS Malaysia Berhad (PLUS), Mohammad Fuad Khusairi, berkata pelaksanaan sistem itu bertujuan membantu melancarkan transaksi di plaza tol selain menggalakkan penggunaan sistem tol elektronik yang lebih mudah. Katanya bagi memudahkan pengguna, pihaknya giat mengadakan jualan kad PLUSMiles Touch 'n Go (dengan nilai tambah RM5) dengan harga promosi RM5 (kad percuma) di ke semua plaza tol terbabit mulai sekarang sehingga 31 Disember. "Selain itu SmartTAG ditawarkan dengan harga istimewa RM96 berbanding harga biasa RM127.20 sehingga 30 September ini di kelima-lima plaza tol terbabit. "Bagi pengguna di Plaza Tol Jambatan Pulau Pinang, Jitra, Bukit Kayu Hitam, Lunas dan Kubang Semang boleh menikmati penjimatan bayaran tol bermula 1 September hingga 31 Disember yang akan datang," katanya dalam satu kenyataan.

Selanjutnya di : http://www1.bharian.com.my/node/74087
Ketua Pegawai Operasi PLUS Malaysia Berhad (PLUS), Mohammad Fuad Khusairi, berkata pelaksanaan sistem itu bertujuan membantu melancarkan transaksi di plaza tol selain menggalakkan penggunaan sistem tol elektronik yang lebih mudah. Katanya bagi memudahkan pengguna, pihaknya giat mengadakan jualan kad PLUSMiles Touch 'n Go (dengan nilai tambah RM5) dengan harga promosi RM5 (kad percuma) di ke semua plaza tol terbabit mulai sekarang sehingga 31 Disember. "Selain itu SmartTAG ditawarkan dengan harga istimewa RM96 berbanding harga biasa RM127.20 sehingga 30 September ini di kelima-lima plaza tol terbabit. "Bagi pengguna di Plaza Tol Jambatan Pulau Pinang, Jitra, Bukit Kayu Hitam, Lunas dan Kubang Semang boleh menikmati penjimatan bayaran tol bermula 1 September hingga 31 Disember yang akan datang," katanya dalam satu kenyataan.

Selanjutnya di : http://www1.bharian.com.my/node/74087
Ketua Pegawai Operasi PLUS Malaysia Berhad (PLUS), Mohammad Fuad Khusairi, berkata pelaksanaan sistem itu bertujuan membantu melancarkan transaksi di plaza tol selain menggalakkan penggunaan sistem tol elektronik yang lebih mudah. Katanya bagi memudahkan pengguna, pihaknya giat mengadakan jualan kad PLUSMiles Touch 'n Go (dengan nilai tambah RM5) dengan harga promosi RM5 (kad percuma) di ke semua plaza tol terbabit mulai sekarang sehingga 31 Disember. "Selain itu SmartTAG ditawarkan dengan harga istimewa RM96 berbanding harga biasa RM127.20 sehingga 30 September ini di kelima-lima plaza tol terbabit. "Bagi pengguna di Plaza Tol Jambatan Pulau Pinang, Jitra, Bukit Kayu Hitam, Lunas dan Kubang Semang boleh menikmati penjimatan bayaran tol bermula 1 September hingga 31 Disember yang akan datang," katanya dalam satu kenyataan.

Selanjutnya di : http://www1.bharian.com.my/node/74087
Read More

Wordless Wednesday #4: Button Biscuit


Read More

Tiket untuk Menang Percutian ke Jepun

http://www.watashibeauty.my/profile.php
KLIK BANNER UNTUK MENANG HADIAH!


Sempena ulangtahun ke10 Shiseido Malaysia, korang berpeluang menang percutian ke Jepun untuk 2 orang. Selain itu, korang juga boleh mengumpul mata untuk mendapat tablet 7-inci berjenama (RM889) dan barangan Shiseido bernilai RM120.

Terbuka untuk lelaki atau perempuan. Ya. Tak perlu pembelian. Tak perlu keluar duit. Tak perlu hantar selfie atau slogan.

Langkah 1:
Lawat laman ini, klik SINI

Langkah 2:
Klik capaian "Register" dan daftar menggunakan Facebook atau alamat email

Langkah 3:
Kumpulkan mata (Petals) dengan cara berkongsi peraduan melalui FB atau Twitter. Selain itu, dapatkan lebih mata dengan menjemput kawan-kawan untuk sertai.



Mudahkan?
Peraduan ini bermula dari 14 Ogos 2015 hingga 16 Oktober 2015.
Peserta perlu mengumpulkan PETALS (mata ganjaran) dari link INI.

  • Pendaftaran kali pertama (100 PETALS)

  • Setiap kali login (10 PETALS)

  • Setiap share ke laman Facebook atau Twitter anda (50 PETALS)

  • Setiap invite yang diterima dan seterusnya mendaftar (100 PETALS)

  • Bermain "WATASHI Beauty Rush"{ dan mendapat markah tertinggi mingguan (1000 PETALS)

  • Membeli Produk Shiseido Malaysia (ZA, TSUBAKI, AQUALABEL, SENKA, MA CHERIE) di kedai yang menyertai dan mendapat percuma memo pad yang mempunyai kod unk untuk dimasukkan ke dalam microsite (1000 PETALS)








  • Peserta yang mengumpulkan 10,000 PETALS akan memenangi hadiah produk Shiseido Malaysia (ZA, TSUBAKI, AQUALABEL, SENKA, MA CHERIE) 
  • Peserta yang mengumpulkan 50,000 PETALS akan memenangi hadiah tab 7.0" bernilai RM899 atau yang sama nilai dengannya. Hadiah tertakluk kepada stok, selagi masih ada. Pemenang akan dimaklumkan melalui email atau telefon.
  • Seorang peserta yang mengumpulkan jumlah PETALS yang tertinggi akan memenangi Hadiah Utama tiket penerbangan dua hala ke Tokyo dan mengalami sendiri pengalaman kecantikan di Shiseido The Ginza, Tokyo!
Setakat ini saya dah berjaya kumpul petal sebanyak 2020. Masih terlalu jauh lagi untuk dapat mana-mana hadiah. Highest current Top 3 sekarang pun dah cecah 25 000 petals. Huhuhu. Tak lah berharap untuk dapat pergi trip Tokyo tu. Tapi sangat bersyukur jika dapat hadiah 7.0"tablet tu. Ya Allah, sangat memerlukan tablet sekarang untuk memudahkan kerja berblog dan bisnes online.
Kalau korang baik hati nak sumbangkan petals kat saya, sudi-sudikanlah bagi emel untuk saya invite. Lepas saya dah invite, terus daftar tau. Oh, jika korang memang pengguna brand Shiseido dan baru membuat pembelian dan tetiba dapat memo pad tapi tak berminat nak join contest ini, boleh tak share dengan saya memo pad itu..hehe.
Berminat untuk saling membantu peraduan ini? Tinggalkan emel anda di ruang komen atau Emelkan kepada saya farhain2010886686@gmail.com
Goodluck semua!  


Read More

Mini Birthday Giveaway by MiminAdam

Sempena bulan kelahiran blogger MiminAdam,  Mimin telah melancarkan Mini Birthday Giveaway selama sebulan. Saya juga merupakan salah seorang sponsor giveaway tu.. Hadiah-hadiah memang awesome. Rugi tau kalau tak join. Baik korang join cepat.
Mini Birthday Giveaway byMiminadam
WishBirthday Terbaik untuk Mimin:
Selamat menyambut ulang tahun kelahiran ye Mimin. Akak doakan mimin sentiasa diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki, dipercepatkan jodoh serta kaya berjaya di dunia dan akhirat. Lagi satu semoga sentiasa bersemangat untuk menulis entry-entry terbaik di blog ye. Bulan besday mimin sama dengan akak. Akak 2 hb lepas..hehe saja nak interframe gtau. tu je

 

Syarat-syarat penyertaan:

1. Terbuka kepada para blogger
2. Copy coding kat bawah sekali
3. Mencipta WishBirthday yang menarik untuk Mimin
3. Klik sini :



4. Follow blog :
MiminAdam, MeraHussain. Shahira, Alfi Studio, Safurara, Khaty Aiman, Along, Ana jingga, sayidah Napisah, Noor Akma, Nurbeuty, Wawa, Wani, bahejabella, maisarahGrafix, Cik en, Farhain, Little Weirdo, Mimi Rheem, Rose, Ana, AishaIbrahim

5. Follow Instagram
MiminAdam, dalizgrafix, Shahira, rahimaim94, Wawa, maisarah_humaira, eintan_nurfuzie, Little Weirdo, Mimi Rheem, S A Beauty, NurBeautAnggun, alfiramadhani, ahkakgojes, aisya_zuhaili


Tarikh Tamat: 30 September 2015
Senarai Sponsor dan Hadiah
 
GOODLUCK SEMUA!
Read More

Giveaway 1.0 Missdae

Bagi sesiapa yang tengah plan untuk bercuti tu, saya nak ajak korang join Giveaway 1.0 Missdae. 
Hadiahnya sangat awesome. Mana tau kan rezeki korang dapat melancong FREE.. Save bajet dan duit poket.

http://missdae.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-missdae.html 
KLIK BANNER UNTUK JOIN 


Nak kasi panas line lagi, cer tengok hadiah-hadiahnya :

First Prize will win :

1 ticket to enjoy the activities in Tadom Hill Resort 


Second prize will win :

1 ticket to The Shore Malacca


Saguhati:

Features blog in bloglist.

Best kan? tapi sayang kalau tak cukup 100 penyertaan, giveaway ini akan terbatal. Jadi, hope korang semua support GA ini dan join. Tak rugi pun. 

Goodluck semua !
Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Farhain Azmi Designed by azhafizah.com