-->


Selasa, 14 Julai 2015

Benda paling annoying masa hari raya


 
 
Korang kenal tak benda tu?
Saya memang fail la bab2 nak pasang langsir ni.
Berjam-jam masa yang diambil.
salah masuk lubang lah, jarak tak sama lah. macam-macam.
Dulu sebelum kahwin, serahkan tugas ni kat adik-adik perempuan.
Bila dah kahwin, suami yang tolong pasangkan langsir
Mujurlah suami ringan tulang. 
Kalau tidak, tak berlangsirlah rumah kitorang.
Hahaha
Read More

Isnin, 13 Julai 2015

Mini Giveaway : #CelebratingRamadhanSyawalBersamaMyaFarisha


Syarat :
1. Follow blog Mya Farisha , DNIA House *akan disemak*
2. Follow Instagram @mya_farisha | @dniahouse *akan disemak*
3. Copy banner and buat satu entry *backlinkkan ke entry ini*
4. Tinggalkan link di komen.
http://myafarisha.blogspot.com/2015/07/mini-giveaway-celebratingramadhansyawal.html
KLIK BANNER DI ATAS UNTUK JOIN GA

Hadiah :
3x Bantal hiasan ekslusif *ikut design* 
1x CelebrityLass
2x Topup RM 5 *any telco*
dan akan diupdate lagi ..

Hadiah istimewa kepada top referral mingguan .


3/7/2015 - 24/7/2015
Read More

Jumaat, 10 Julai 2015

Eid Giveaway: Happy Eid's Card

http://loveladyrq.blogspot.com/2015/07/eid-giveaway-happy-eids-card.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN
5 lucky winners will receive Happy Eid's card + green angpao from me [Yay?]. The winners will be picked randomly. All you have to do is email me your details to qiel31@gmail.com.
+ It opens to everyone.
+ It ends on July 13th, 2015, midnight!
+ Details are including: full name, home address, blog address, email address & social network(s) username(s).
+ Winner will be announced on this post on July 14th, 2015 and will be notified by email.
Please share and invite other bloggers as well. Create an entry in your blog, if you want, to share this giveaway and comment here your post link.

Thanks and good luck!
 
Read More

Khamis, 9 Julai 2015

Eh Eh Mega Bazaar Raya 2015

 
Eh, hampa semua dah buat persiapan raya ke belum? Baju raya untuk diri sendiri, anak-anak, mak ayah dah beli? amboiih hang, kalau boleh masuk list..semua hang nak list kan? 
 kuih raya camna pulak? eleh, plan nak buat sendiri ler konon-kononnya tapi lagi seminggu nak raya nih. Mana kuih raya hang? tak nampak pun batang hidungnya. Eh, kuih raya ada batang hidung ke? hehehe. 
Tak payah nak pening-pening kepala dah. Saya nak ajak u olls semua shopping last minute raya 2015 di PICC. Oh yes!! 2 hari sahaja ye. Plan siap2 nanti kang menangis hujung katil pula sebab baju raya takda lagi.
 
Jangan lepaskan peluang anda untuk mendapatkan cenderahati eksklusif bagi 1,000 pengunjung terawal dan potongan harga lebih 50% dari lebih 50 barangan. Wah best kan? Rasa lepas sahur sabtu ni, terus nak terjah bazaar raya 2015 ni.

Dapatkan koleksi barangan hari raya anda dari Aidijuma, Neelofar Hijab, Shawal Publika, FynnJamalRTW, Losravelda, Zaretth Zehra, LUNI Collection, Ripcurl, Lemary Collection dan lebih 100 vendor online.

Terdapat juga pakaian kanak-kanak dari Baby Kiko serta Choice Kids dan barangan dari selebriti tempatan. Aish, boleh menggila aku nanti kat sana. Kasut raya baby zulaikha belum ada lagi. Bolehlah belanja anak nanti.

Jualan Raya dari baju raya, baju melayu, baju kurung, jubah, shawl, kuih raya, accessories, cosmetics, kuih raya, barang baby, baju seluar kasut seluar budak sampailah ke dewasa dan semua kategori ada awak! Rugi! Hanya 2 hari sahaja!! 
 
Oh ya.. Sophie Paris pun join tau event ni. 
Nak citer, saya ahli Sophie Paris jugak tau. Memang best join Sophie Paris ni.
 

Design Terbaru Setiap 45 Hari!
Diskaun 25% dari harga Katalog Untuk Ahli
Keahlian RM 15 Seumur Hidup
 
 
 
Saya ceritakan tentang product ni secara ringkas..
Diasaskan oleh Bruno Husson berbangsa Perancis, designer product ini juga adalah bangsa perancis...
Sophie paris barang murah?
kenapa murah?
Sebab product ini dikilangkan di Indonesia..
Di indonesia hanya adalah 3 tingkat banglo dan telah lama berkembang di Morocco, Vietnam, Filipina,Singapura dan Indonesia...
Product masih baru lagi di Malaysia...about 2years ++
Product ini mampu berkembang pesat sebagai manaproduk seperti AVON dan COSWAY.
Walaupun murah tetapi percaya cakap saya, produk SOPHIE PARIS kualiti tiptops.. 
In shaa Allah saya akan berada di booth SOPHIE PARIS pada 11.07.2015 ini. 
Sesiapa yang berminat nak join SOPHIE PARIS bolehlah hubungi saya di FB Farhain Azmi atau emel farhain2010886686@gmail.com

Andaikata hampa tak jumpa saya kan, tapi nak shopping barang sophie juga..saya izinkan guna no ahli saya MB0133692K67.  Semoga berguna lah ye.

KENAPA MEGA BAZAAR RAYA BY @ehehbazaar?

- Branded conventional vs Online branded
- Lebih 50% SALE tak masuk akal
- Tempat paling berprestij, selesa & ber-aircond
- Buffet iftar di PICC
- Solat terawih di PICC
- Kemudahan awam; Tambang Bas 50sen sahaja direct route dari Putrajaya Sentral ke PICC!
- Aktiviti ‪#‎bazaardandakwah‬ dari YADIM


Jangan lupa datang ke Mega Bazaar Raya Branded Warehouse Sale yang akan berlangsung di Putrajaya International Convention Centre (PICC) selama 2 hari :
Tarikh: 11 & 12 Julai 2015 (Sabtu & Ahad)
Lokasi: Perdana Hall PICC, Putrajaya
Masa: 10.00 pagi - 2.00 pagi
 
 
JUMPA DI SANA :) :)
 
Read More

Giveaway Raya by Bella

http://www.bellaidura.com/2015/07/giveaway.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN
TARIKH GIVEAWAY RAYA
 9 JULY  2015 ~ 23 JULY 2015 (11.59 MALAM) 
PENGUMUMAN PEMENANG:
24 JULAI 2015


Mencari 15 orang Pemenang Untuk 

Pemenang 1 : RM 10 + Satu Tudung Bawal Satin + Satu Korean Face mask
Pemenang 2 : RM 10 + Satu Tudung Bawal 
Pemenang 3 : Rm 10 + Satu Korean Face
Pemenang 4 & 5 : Satu Tudung Bawal
Pemenang 6 & 7 & 8 & 9 &10 & 11:  Top up Rm5 
Pemenang 12 & 13 & 14 &15 : Satu Kerongsang 


Read More

Segmen Duit Raya Seindah Syawal by Nieyl

http://seindahcerita.blogspot.com/2015/07/segmen-duit-raya-seindah-syawal-by-nieyl.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Selamat hari raya Aidilfitri buat semua bloggers dan silent readers yang sudi membaca entry-entry di blog ini. Tidak dilupakan juga buat sahabat handai dan sedara mara yang sentiasa jauh di mata dekat di hati. Khas buat suami dan anak tercinta. Both of u have special place in my heart.
Kata Al-Ghazali : yang jauh itu WAKTU,yang dekat itu MATI,yang besar itu NAFSU,yang berat itu AMANAH,yang mudah itu BERBUAT DOSA,yang panjang itu AMAL,SOLEH yang indah itu SALING MEMAAFKAN”Salam aidilfitri maaf zahir dan batin”.


Syarat² yang sangat simple


  1. Follow Blog ini Seindahcerita
  2. Follow IG ini nieylanadia
  3. Follow twitter nieylanadia (please say hai nieyl di twitter) (if ada twitter,klu xde..tak apa)
  4. Tulis ucapan hari raya anda untuk sesiapa sahaja ( di bawah banner segmen ini di blog anda)
  5. Sila tinggalkan link penyertaan anda di kotak komen di bawah
  6. Pemenang bertuah dipilih melalui random.com
  7. Gooooooodddddd luuuucccckkkk uuuuooollllssss =)
seindahcerita: ajak ramai² kasi meriah yea..
Read More

Rabu, 8 Julai 2015

Salah Tengok Jam daa..

 
Alkisahnya...
Kelam kabut bangun pagi tadi. Tak sempat sahur. Jam dah 6.50 pagi,
 Terus amik towel,mandi dan solat subuh. Then, amik si zulaikha mandikan dia.
Nangis dia sebab sejuk. Sekejap je nangis pastu syok main air.

Siap pakaikan baju kat zulaikha. Kalut amik bekal makanan dia. 
Kejut husband, sebab dia sambung tidor balik lepas mandi. Kes demam. 
Mulut potpetpotpet sebab risau dah lewat.
Keluar rumah. Aik apasal gelap lagi? Tengok jam lagi sekali. Pukul 6.30 pagi.
-
-
-
-
Sekali salah tengok jam daa..



Hmmm.. masuk dapur kemas apa yang patut dan sidai baju. Pukul 7 baru pergi kerja.
Bagus juga salah tengok jam ni. Salah satu cara bagi kita 'punctual' dengan masa dan bersiap lebih awal.

P/S: Saya kongsi cerita ni di FB saya. Ada pula sorang pakcik ni bagi statement sentap.
"Itu pun nak cte ke" . Amboi, saya tak kenal pun pakcik ni. Friend pun tidak. Takda bagi salam apa-apa terus sound. Ikut hati nak reply komen dia. Tapi lepas siasat, mungkin pakcik ni kawan ayah mertua saya. Page saya, saya nak berkongsi dengan sahabat FB saya je. Janganlah sesuka hati hentam orang.
Read More

Segmen Jom Raya 2015 By Sweet Rose

Klik banner

Yang dah follow blog dan like page rose tq so much :)
1. Create 1 entry bertajuk Segmen Jom Raya 2015 By Sweet Rose.
2. Copy paste banner di atas dalam entry anda dan backlink kan ke entry ini.

3. Follow Blog Sweet Rose 

4. Like Page FB Rose Fesyen

5. Publish page dan tinggalkan link entry anda di ruangan komen di bawah ya.  

Tarikh Tutup : 31 Julai 2015 (berakhir pada 11.59pm)
10 blog bertuah akan diberi hadiah berupa Fridge Magnet Selamat Hari Raya by Sweet Rose, manakala rose akan memilih 15-20 orang untuk dimasukkan dalam bloglist rose.

Jemput semua join dan memeriahkan segmen ini :)
Read More

Pemenang First Giveaway by Farhain Azmi

 
Alhamdulillah. 
Tamat sudah First Giveaway by Farhain azmi pada 06.07.2015 lalu.
Tanpa melengahkan masa lagi, jom kita tengok siapa yang bertuah tu.
Dapatlah merasa makan Sahara Chocolate. Sekali rasa nikmatnya terasa.
 
 
Klik Senarai Peserta First Giveaway by Farhain Azmi.
Pemilihan guna Random.org ye. 
 
Pemenang-pemenangnya ialah: 
11.http://music-syasya95.blogspot.com/2015/07/first-giveaway-by-farhain-azmi.html 
 
dan
 
 
15. http://www.kisahpondokkecil.com/2015/07/firstt-giveaway-by-farhain-azmi.html 
 
Okey. Inilah pemenang bertuah yang dicari.
2 orang pemenang bertuah ini sila lapor diri pada link di bawah ye. 
Sertakan maklumat berikut :
 
LINK GA:
NAMA:
ALAMAT:
NO.PHONE:

Hantar kat sini ye. PM SINI DETAILS POSTAGE
ataupun emel kepada farhain2010886686@gmail.com

Hantar detail selewat-lewatnya pukul 12.00 malam ini. In shaa Allah saya nak pos hadiah selewat-lewatnya 10hb ni. Jika pemenang tak munculkan diri, saya cari pemenang baru ye.
 
 
Tahniah ye. Peserta-peserta lain jangan frust tau.. 
In Shaa Allah ada rezeki, saya buat lagi giveaway. 
Terima kasih sudi singgah di blog ni
 
Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Farhain Azmi Designed by azhafizah.com