-->


Selasa, 14 Julai 2015

Benda paling annoying masa hari raya


 
 
Korang kenal tak benda tu?
Saya memang fail la bab2 nak pasang langsir ni.
Berjam-jam masa yang diambil.
salah masuk lubang lah, jarak tak sama lah. macam-macam.
Dulu sebelum kahwin, serahkan tugas ni kat adik-adik perempuan.
Bila dah kahwin, suami yang tolong pasangkan langsir
Mujurlah suami ringan tulang. 
Kalau tidak, tak berlangsirlah rumah kitorang.
Hahaha

22 ulasan:

  1. hihi... sama lah sis... aduhh asal nk raya je mmng lain x bkn kne pasang bnde ala ni..... fuhhh berjam nk pasang.... ^~^

    BalasPadam
  2. Hehehe..ingtkan apelah...ni mmg kerja wajib cik mah..

    BalasPadam
  3. Haha, raya je nampak ni sbb tukar langsir

    BalasPadam
  4. @ika ureqa:kan ika. org yg jari jemari lemah lembut n kreatip mmg senang handle la bab2 ni..

    BalasPadam
  5. @cik mah: i know. cik mah mmg kreatip n rajin pn. malu sekejap :)

    BalasPadam
  6. @Dayana Zahari: itulah dayana. mcm adat pula. nak raya je, kena tukar langsir..hehe

    BalasPadam
  7. Dulu-dulu time raya kat kelantan memang wajib tolong nenek pasang langsir..btw, thanks singgah blog saya. Saya dah follow blog sis. Hope sis follow blog saya di https://penselduabee.blogspot.com

    BalasPadam
  8. @Dunia Zumal: hehe..nyampah setiap kali nak tukar langsir.

    BalasPadam
  9. @Radhia: rajinnya sis radhiah.. orite, in shaa Allah saya follow :)

    BalasPadam
  10. hahahha betul2... menda yg paling malas sekali nak buat... rela lagi masuk dapur dari kena pasang langsir... hahhahah

    BalasPadam
  11. memang anoyying.. tp slalu tanda siap2 kt semua langsir

    BalasPadam
  12. Bunda biasanya tiap kali nak turun n pasang balik langsir kerja anak lelaki ketiga...
    Bunda pun malas nak buat keja ni...basuh langsir takper...mesen yang basuh kan...hehe

    BalasPadam
  13. haha, bab ni memang sampai bebai2 la, geram n sakit hati...

    BalasPadam
  14. @Nora Karim: betul tu nora,sama mcm yong.rela masak2 lagi dari pasang benda alah ni

    BalasPadam
  15. @Bunda a.k.a KN: Alhamdulillah, bertuah bunda dapat anak lelaki yg rajin menolong :)

    BalasPadam
  16. @NaZiRaH @ Ezyra: haha, kan? kerja ni sesuai untuk org yg penyabar je kot

    BalasPadam
  17. Haha! Kite pasang tu okay.. Tapi malas sebab renyah..😁

    BalasPadam
  18. @Rosmiza Ali: tuela renyah. Yong surrender terus. suruh husband yg pasangkan :)

    BalasPadam

Assalamualaikum,dah baca? Sila tinggalkan komen anda.
Kalau suka tekan LIKE.
Insyaallah komen anda akan dilayan:)

Terima kasih singgah sini, nanti datang lagi ye..
Sayanggg hampa semua,

Regards,
Farhain Azmi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Farhain Azmi Designed by azhafizah.com