-->


Isnin, 14 September 2015

The Baker's Cottage Mooncake Giveaway by Ayuni Rafilah

Bagaimana dengan hujung minggu korang? Dok di rumah ke atau keluar spend time dengan family?
Hujung minggu saya suam-suam kuku je, dok di rumah maklumlah jerebu sekarang. Makin teruk pula jerebu di Malaysia ini. Semoga kita semua berada di bawah lindunganNya. 

Hujung minggu saya memang tiada mood nak blogwalking atau update blog sebab bila di rumah saya banyak habiskan masa dengan anak. Saya tak boleh fokus nak menulis..hehe.

Pembuka hari isnin ni, seperti biasa saya nak mulakan hobi saya iaitu join giveaway. Giveaway kali ini adalah anjuran blogger Ayuni Rafilah. Hadiah merupakan kuih bulan. Tak pernah makan kuih bulan lagi. Harap-harap adalah rezeki saya nanti :)

http://ayunirafilah.blogspot.com/2015/09/the-bakers-cottage-mooncake-giveaway-by.html 
KLIK BANNER UNTUK JOIN GA 

Hadiah: 
Kek bulan The Baker's Cottage (180 gm) x 3 pemenang terpilih

Tarikh giveaway:
12/9/2015 - 21/9/2015

P/s: Sorry, sis saya takde akaun IG atau soundcloud. Syarat lain dah follow :)

Goodluck semua!
Read More

Khamis, 10 September 2015

Anakku Baby Sotong

Tajuk kemain mengalahkan tajuk drama Suamiku Encik Sotong.. Haha. Al-kisahnya, semalam kawan suami saya hadiahkan anak patung sotong warna pink lagi untuk Zulaikha. Kononnya berbalas hadiah lah sebab kitorang pernah bagi hadiah mainan kat anak diorang.

Kebetulan pula, Zulaikha pakai baju tidur ada gambar sotong pink sebijik sama macam hadiah yang di dapat tu..


Tengok tu seronok betul dia bila dapat hadiah anak patung sotong. Ada pula rama-rama atas kepala sotong tu. Dikutilnya rama-rama tu sampai tercabut. haish, ganas betul anak aku sorang ni.


Yay, makan rama-rama ni. Biar togel je kepala sotong. Esok genap Zulaikha 11 bulan. Cepat je masa berlalu, sebulan lagi dah cukup setahun. Ummi rindu sangat saat-saat masa berpantang dengan zulaikha dulu. Nangis merengek setempat je bila nak ummi. Sekarang merangkak merata cari ummi.. hehehe.. Tak tau bila budak kecik ni boleh berjalan pula. Takpelah sayang, pelan-pelan belajar ye :)

Terima Kasih sudi baca entry ini
Read More

Hidayah Allah Bukan Ditunggu Tapi Perlu Dicari

Ramai orang TAK NAK berubah dengan alasan,
"Belum dapat hidayah lagi.."
"Belum sampai seru lagi.."
"Nanti la.. Belum sedia lagi.."

Korang nak tahu tak, Allah hampir setiap hari bagi kita hidayah. Hampir setiap hari kawan.

Buktinya?

Contoh kepada orang yang malas atau tak solat, Allah bagi korang hidayah dengan cara korang DENGAR Azan banyak kali. Azan tu adalah salah satu hidayah yang Allah nak bagi pada korang.
Tapi korang tak peduli pun hidayah Allah sedangkan sehari hampir 5 kali korang dengar azan. Lepas tu claim belum dapat hidayah.

Contoh kepada yang free hair atau tak tutup aurat. Dalam sehari berapa banyak kali korang nampak perempuan lain yang tutup aurat? Banyak kali. Bahkan kawan baik atau family korang pun tutup aurat.

Apa yang korang nampak tu sebenarnya hidayah yang Allah bagi pada korang, supaya korang muhasabah dan mula untuk tutup aurat sempurna. Korang bukan duduk negara kafir yang 100% non Muslim.

Tapi korang tak peduli pun hidayah Allah, kemudian "salahkan" Allah sebab kata belum sampai seru lagi.

Dan banyak lagi contoh.



Kawan-kawan..
Berubah dan bertaubatlah. Kami yakin, walau teruk mana pun korang, jauh dari sudut hati korang tu, korang rindu nak berubah. Korang teringin sangat nak berubah.

Korang teringin nak tutup aurat macam kawan korang yang lain.
Korang teringin nak solat berjemaah macam kawan korang yang lain.
Korang teringin nak jadi baik macam kawan korang yang lain.

Sebab apa? Sebab itulah FITRAH manusia. Korang tak boleh tipu diri sendiri. Tak boleh nak nafi. Kalau korang terdetik di hati macam ni, tu pun tanda Allah dah bagi hidayah.

Kawan..
Jangan jadi bodoh sombong. Buang ego, dan terimalah hidayah Allah. Terimalah.. Jangan tolak dan abaikan. Korang tak rugi. Serius tak rugi.

Iblis dulu kena buang dari Syurga bukan sebab dia jahil, bukan sebab dia tak kenal Allah. Malah dia nampak Allah depan mata.

Tapi dia kena buang Syurga dan kena laknat sebab dia EGO dan SOMBONG.

Ikhlas,
Team Tarbiah Sentap
Read More

Rabu, 9 September 2015

Hadiah Sketch Picture dari Eintan Nurfuzie

Semoga hampa semua diberikan kesihatan yang baik ye. Saya ni suka sangat join giveaway atau apa-apa peraduan. Minat dari kecik. Bulan lepas saya ada join Giveaway Sketch Picture by Eitan Nurfuzie dan alhamdulillah terpilih antara blogger bertuah untuk di sketch kan gambar.

Saya bagi gambar ini kat Cik En



Dan inilah hasilnya

Sama tak?  Seriously, saya suka sangat dengan hasilnya. Cik En cakap gambar yang saya bagi tu agak kabur. Sorry, cik En saya pakai hp cikai je. Semua gambar pun kabur tapi saya suka sangat dengan gambar ini. Dalam gambar tu ialah suami dan anak saya. Masa gambar ini diambil, kami dari kampung di Kedah dan on the way nak balik KL, singgah di Ladang Anggur Beris, Sik Kedah.

Seingat saya, masa ini Zulaikha baru 5 bulan lebih. Baru pandai meniarap. Sekarang, lagi 2 hari nak masuk 11 bulan. Dah banyak akalnya. Stokin pun tak nak pakai. 

Terima kasih Cik En sudi sketch gambar saya. Entry saya menang boleh baca di SINI.

p/s : Cik En mengambil tempahan sketch gambar anda dengan harga RM10 perpcs. Murah tu.

1. Gambar terang, jelas/closeup dan high pixel tanpa edit
2. Hanya Sketch Hitam Putih sahaja
3. Full Payment sahaja akan dimasukkan dalam list order dan akan dibuat mengikut giliran
4. Tempoh masa untuk disiapkan dari 1 hingga 7 hari
5. Pemberian hanya pada softcopy sahaja
6. Boleh PM atau email ke eintannurfuzie@gmail.com untuk pertanyaan lanjut



Read More

Kutipan Tol Elektrik Sepenuhnya Mulai 9 September 2015

Mulai hari ini tepat jam 12 tengahari tadi,  plaza-plaza tol berikut tidak lagi menerima bayaran wang tunai. 

1. Plaza Tol Bukit Kayu Hitam, Lebuhraya PLUS
2. Plaza Tol Jitra, Lebuhraya PLUS
3. Jambatan Pulau Pinang
4. Plaza Tol Lunas, Lebuhraya BKE
5. Plaza Tol Kubang Semang, Lebuhraya BKE
6. Plaza Tol Gombak, Lebuhraya KLK
7. Plaza Tol Bentong, Lebuhraya KLK
8. Plaza Tol Batu, Lebuhraya DUKE
10. Plaza Tol Ayer Panas, Lebuhraya DUKe
11. Plaza Tol Dato' Keramat, Lebuhraya AKLEH
12. Plaza Tol SMART, Terowong SMART

Semua bayaran tol adalah secara elektronik sahaja iaitu dengan menggunakan kad PLUSMiles, Touch n' Go dan SmartTag.

Sumber gambar: Facebook PDRM

Pengurus Besar Operasi PLUS, Norbayati Manap berkata tujuan pelaksanaan sistem kutipan secara elektronik (ETC) adalah untuk mengurangkan kesesakan di plaza tol kerana kutipan secara elektronik mampu untuk menjimatkan masa.-Sumber BERNAMA

Alhamdulillah, saya memang pengguna kad Touch n'Go. Almaklumlah dah dok di KL, setiap hari kena lalu juga tol. Kan best kalau Malaysia ini takdak tol. Saya balik kerja selalu dengan motor je. Husband hantar dan amik dari tempat kerja. Selalu jem kat Plaza Tol Dato' Keramat walaupun naik motor. Memang beratur panjang. Rasa macam nak minta je pihak Tol besarkan laluan untuk pengguna motorsikal.

Selain itu, korang juga berpeluang mendapatkan kad PLUSMiles Touch 'n Go dengan harga promosi RM5 di semua plaza tol berkenaan bermula 18 Ogos hingga 30 Nov depan. Baik korang pergi beli cepat.


Ketua Pegawai Operasi PLUS Malaysia Berhad (PLUS), Mohammad Fuad Khusairi, berkata pelaksanaan sistem itu bertujuan membantu melancarkan transaksi di plaza tol selain menggalakkan penggunaan sistem tol elektronik yang lebih mudah. Katanya bagi memudahkan pengguna, pihaknya giat mengadakan jualan kad PLUSMiles Touch 'n Go (dengan nilai tambah RM5) dengan harga promosi RM5 (kad percuma) di ke semua plaza tol terbabit mulai sekarang sehingga 31 Disember. "Selain itu SmartTAG ditawarkan dengan harga istimewa RM96 berbanding harga biasa RM127.20 sehingga 30 September ini di kelima-lima plaza tol terbabit. "Bagi pengguna di Plaza Tol Jambatan Pulau Pinang, Jitra, Bukit Kayu Hitam, Lunas dan Kubang Semang boleh menikmati penjimatan bayaran tol bermula 1 September hingga 31 Disember yang akan datang," katanya dalam satu kenyataan.

Selanjutnya di : http://www1.bharian.com.my/node/74087
Ketua Pegawai Operasi PLUS Malaysia Berhad (PLUS), Mohammad Fuad Khusairi, berkata pelaksanaan sistem itu bertujuan membantu melancarkan transaksi di plaza tol selain menggalakkan penggunaan sistem tol elektronik yang lebih mudah. Katanya bagi memudahkan pengguna, pihaknya giat mengadakan jualan kad PLUSMiles Touch 'n Go (dengan nilai tambah RM5) dengan harga promosi RM5 (kad percuma) di ke semua plaza tol terbabit mulai sekarang sehingga 31 Disember. "Selain itu SmartTAG ditawarkan dengan harga istimewa RM96 berbanding harga biasa RM127.20 sehingga 30 September ini di kelima-lima plaza tol terbabit. "Bagi pengguna di Plaza Tol Jambatan Pulau Pinang, Jitra, Bukit Kayu Hitam, Lunas dan Kubang Semang boleh menikmati penjimatan bayaran tol bermula 1 September hingga 31 Disember yang akan datang," katanya dalam satu kenyataan.

Selanjutnya di : http://www1.bharian.com.my/node/74087
Ketua Pegawai Operasi PLUS Malaysia Berhad (PLUS), Mohammad Fuad Khusairi, berkata pelaksanaan sistem itu bertujuan membantu melancarkan transaksi di plaza tol selain menggalakkan penggunaan sistem tol elektronik yang lebih mudah. Katanya bagi memudahkan pengguna, pihaknya giat mengadakan jualan kad PLUSMiles Touch 'n Go (dengan nilai tambah RM5) dengan harga promosi RM5 (kad percuma) di ke semua plaza tol terbabit mulai sekarang sehingga 31 Disember. "Selain itu SmartTAG ditawarkan dengan harga istimewa RM96 berbanding harga biasa RM127.20 sehingga 30 September ini di kelima-lima plaza tol terbabit. "Bagi pengguna di Plaza Tol Jambatan Pulau Pinang, Jitra, Bukit Kayu Hitam, Lunas dan Kubang Semang boleh menikmati penjimatan bayaran tol bermula 1 September hingga 31 Disember yang akan datang," katanya dalam satu kenyataan.

Selanjutnya di : http://www1.bharian.com.my/node/74087
Ketua Pegawai Operasi PLUS Malaysia Berhad (PLUS), Mohammad Fuad Khusairi, berkata pelaksanaan sistem itu bertujuan membantu melancarkan transaksi di plaza tol selain menggalakkan penggunaan sistem tol elektronik yang lebih mudah. Katanya bagi memudahkan pengguna, pihaknya giat mengadakan jualan kad PLUSMiles Touch 'n Go (dengan nilai tambah RM5) dengan harga promosi RM5 (kad percuma) di ke semua plaza tol terbabit mulai sekarang sehingga 31 Disember. "Selain itu SmartTAG ditawarkan dengan harga istimewa RM96 berbanding harga biasa RM127.20 sehingga 30 September ini di kelima-lima plaza tol terbabit. "Bagi pengguna di Plaza Tol Jambatan Pulau Pinang, Jitra, Bukit Kayu Hitam, Lunas dan Kubang Semang boleh menikmati penjimatan bayaran tol bermula 1 September hingga 31 Disember yang akan datang," katanya dalam satu kenyataan.

Selanjutnya di : http://www1.bharian.com.my/node/74087
Ketua Pegawai Operasi PLUS Malaysia Berhad (PLUS), Mohammad Fuad Khusairi, berkata pelaksanaan sistem itu bertujuan membantu melancarkan transaksi di plaza tol selain menggalakkan penggunaan sistem tol elektronik yang lebih mudah. Katanya bagi memudahkan pengguna, pihaknya giat mengadakan jualan kad PLUSMiles Touch 'n Go (dengan nilai tambah RM5) dengan harga promosi RM5 (kad percuma) di ke semua plaza tol terbabit mulai sekarang sehingga 31 Disember. "Selain itu SmartTAG ditawarkan dengan harga istimewa RM96 berbanding harga biasa RM127.20 sehingga 30 September ini di kelima-lima plaza tol terbabit. "Bagi pengguna di Plaza Tol Jambatan Pulau Pinang, Jitra, Bukit Kayu Hitam, Lunas dan Kubang Semang boleh menikmati penjimatan bayaran tol bermula 1 September hingga 31 Disember yang akan datang," katanya dalam satu kenyataan.

Selanjutnya di : http://www1.bharian.com.my/node/74087
Read More

Wordless Wednesday #4: Button Biscuit


Read More

Tiket untuk Menang Percutian ke Jepun

http://www.watashibeauty.my/profile.php
KLIK BANNER UNTUK MENANG HADIAH!


Sempena ulangtahun ke10 Shiseido Malaysia, korang berpeluang menang percutian ke Jepun untuk 2 orang. Selain itu, korang juga boleh mengumpul mata untuk mendapat tablet 7-inci berjenama (RM889) dan barangan Shiseido bernilai RM120.

Terbuka untuk lelaki atau perempuan. Ya. Tak perlu pembelian. Tak perlu keluar duit. Tak perlu hantar selfie atau slogan.

Langkah 1:
Lawat laman ini, klik SINI

Langkah 2:
Klik capaian "Register" dan daftar menggunakan Facebook atau alamat email

Langkah 3:
Kumpulkan mata (Petals) dengan cara berkongsi peraduan melalui FB atau Twitter. Selain itu, dapatkan lebih mata dengan menjemput kawan-kawan untuk sertai.



Mudahkan?
Peraduan ini bermula dari 14 Ogos 2015 hingga 16 Oktober 2015.
Peserta perlu mengumpulkan PETALS (mata ganjaran) dari link INI.

  • Pendaftaran kali pertama (100 PETALS)

  • Setiap kali login (10 PETALS)

  • Setiap share ke laman Facebook atau Twitter anda (50 PETALS)

  • Setiap invite yang diterima dan seterusnya mendaftar (100 PETALS)

  • Bermain "WATASHI Beauty Rush"{ dan mendapat markah tertinggi mingguan (1000 PETALS)

  • Membeli Produk Shiseido Malaysia (ZA, TSUBAKI, AQUALABEL, SENKA, MA CHERIE) di kedai yang menyertai dan mendapat percuma memo pad yang mempunyai kod unk untuk dimasukkan ke dalam microsite (1000 PETALS)








  • Peserta yang mengumpulkan 10,000 PETALS akan memenangi hadiah produk Shiseido Malaysia (ZA, TSUBAKI, AQUALABEL, SENKA, MA CHERIE) 
  • Peserta yang mengumpulkan 50,000 PETALS akan memenangi hadiah tab 7.0" bernilai RM899 atau yang sama nilai dengannya. Hadiah tertakluk kepada stok, selagi masih ada. Pemenang akan dimaklumkan melalui email atau telefon.
  • Seorang peserta yang mengumpulkan jumlah PETALS yang tertinggi akan memenangi Hadiah Utama tiket penerbangan dua hala ke Tokyo dan mengalami sendiri pengalaman kecantikan di Shiseido The Ginza, Tokyo!
Setakat ini saya dah berjaya kumpul petal sebanyak 2020. Masih terlalu jauh lagi untuk dapat mana-mana hadiah. Highest current Top 3 sekarang pun dah cecah 25 000 petals. Huhuhu. Tak lah berharap untuk dapat pergi trip Tokyo tu. Tapi sangat bersyukur jika dapat hadiah 7.0"tablet tu. Ya Allah, sangat memerlukan tablet sekarang untuk memudahkan kerja berblog dan bisnes online.
Kalau korang baik hati nak sumbangkan petals kat saya, sudi-sudikanlah bagi emel untuk saya invite. Lepas saya dah invite, terus daftar tau. Oh, jika korang memang pengguna brand Shiseido dan baru membuat pembelian dan tetiba dapat memo pad tapi tak berminat nak join contest ini, boleh tak share dengan saya memo pad itu..hehe.
Berminat untuk saling membantu peraduan ini? Tinggalkan emel anda di ruang komen atau Emelkan kepada saya farhain2010886686@gmail.com
Goodluck semua!  


Read More

Mini Birthday Giveaway by MiminAdam

Sempena bulan kelahiran blogger MiminAdam,  Mimin telah melancarkan Mini Birthday Giveaway selama sebulan. Saya juga merupakan salah seorang sponsor giveaway tu.. Hadiah-hadiah memang awesome. Rugi tau kalau tak join. Baik korang join cepat.
Mini Birthday Giveaway byMiminadam
WishBirthday Terbaik untuk Mimin:
Selamat menyambut ulang tahun kelahiran ye Mimin. Akak doakan mimin sentiasa diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki, dipercepatkan jodoh serta kaya berjaya di dunia dan akhirat. Lagi satu semoga sentiasa bersemangat untuk menulis entry-entry terbaik di blog ye. Bulan besday mimin sama dengan akak. Akak 2 hb lepas..hehe saja nak interframe gtau. tu je

 

Syarat-syarat penyertaan:

1. Terbuka kepada para blogger
2. Copy coding kat bawah sekali
3. Mencipta WishBirthday yang menarik untuk Mimin
3. Klik sini :



4. Follow blog :
MiminAdam, MeraHussain. Shahira, Alfi Studio, Safurara, Khaty Aiman, Along, Ana jingga, sayidah Napisah, Noor Akma, Nurbeuty, Wawa, Wani, bahejabella, maisarahGrafix, Cik en, Farhain, Little Weirdo, Mimi Rheem, Rose, Ana, AishaIbrahim

5. Follow Instagram
MiminAdam, dalizgrafix, Shahira, rahimaim94, Wawa, maisarah_humaira, eintan_nurfuzie, Little Weirdo, Mimi Rheem, S A Beauty, NurBeautAnggun, alfiramadhani, ahkakgojes, aisya_zuhaili


Tarikh Tamat: 30 September 2015
Senarai Sponsor dan Hadiah
 
GOODLUCK SEMUA!
Read More

Giveaway 1.0 Missdae

Bagi sesiapa yang tengah plan untuk bercuti tu, saya nak ajak korang join Giveaway 1.0 Missdae. 
Hadiahnya sangat awesome. Mana tau kan rezeki korang dapat melancong FREE.. Save bajet dan duit poket.

http://missdae.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-missdae.html 
KLIK BANNER UNTUK JOIN 


Nak kasi panas line lagi, cer tengok hadiah-hadiahnya :

First Prize will win :

1 ticket to enjoy the activities in Tadom Hill Resort 


Second prize will win :

1 ticket to The Shore Malacca


Saguhati:

Features blog in bloglist.

Best kan? tapi sayang kalau tak cukup 100 penyertaan, giveaway ini akan terbatal. Jadi, hope korang semua support GA ini dan join. Tak rugi pun. 

Goodluck semua !
Read More

Selasa, 8 September 2015

Aidil Adha Giveaway by Dyana Hassan

Raya haji dah makin dekat..Jadi, saya eksaited nak join giveway anjuran blogger Dyana Hassan sebab hadiahnya awesome sangat. Hadiah baju raya. Moga adalah rezeki saya. Hehehe.

Hadiah-hadiahnya ialah

1. 1 x kurung saloma hijau

- My febret kaler ini.

 

2. 1 x kurung saloma coklat mustard
3. 1 x kurung saloma dusty pink.

Saya boleh copy paste satu gambar je.. Hehehe tak tau kenapa. Maybe sebab tak boleh copy right apa2 dari blog dyana kot.


GIVEAWAY TAMAT PADA 15/9/2015 PADA JAM 11.59AM


3 Sebab kenapa blog Dyana Hassan berbaloi untuk di follow:

  • Blog simple dan kemas. Senang baca.
  • Ada update pasal drama korea terutama Running Man. Febret reality show saya masa zaman study tu
  • Dyana selalu kongsikan pelbagai tips best2.

Saya nak tag blogger:

Goodluck semua!
 
Read More

Giveaway Chocolate Vochelle by dyan zakhi

Korang suka makan coklat? Senang je nak dapat coklat FREE.
Jom join giveaway ini. Syarat pun mudah je. 
 
KLIK BANNER UNTUK JOIN
 

Tamat : 13 September 2015 , 11.59pm (1 minggu shj)
Keputusan : 14 September 2015

Syarat-syarat
1. Follow blog dyan
2. Tepek banner (copy je kat atas tu ) & buat entri 
“Giveaway Chocolate Vochelle by dyan zakhi”
3. Letak url entry kat komen
**komen anda akan diapprove 
Hadiah

Chocolate Vochelle Hazelnuts Box x 3 orang
Chocolate Vochelle Blackcurrants Bar x 2 orang
 
GOODLUCK U OLLS!
Read More

GIVEAWAY : MUDAHNYA NAK MENANG HELLO KITTY DI SHEHANZSTUDIO.COM

Siapa penggemar Hello Kitty di sini? Comel Hello Kitty ini. Dulu saya selalu hairan kenapa orang minat sangat dengan Hello Kitty ini.. Dari segi rupa bentuknya atau pun warnanya yang pinkish gitu.
Saya bukanlah penggemar Hello Kitty sebelum ini. tapi sejak dah ada anak ini kan, idea nak mendeco bilik baby tu rasa macam nak guna tema Hello Kitty je..hehe.

By the way, untuk penggemar Hello Kitty saya nak ajak korang semua join GIVEAWAY : MUDAHNYA NAK MENANG HELLO KITTY DI SHEHANZSTUDIO.COM.
 




http://www.shehanzstudio.com/2015/09/giveaway-mudahnya-nak-menang-hello_4.html 
 KLIK BANNER UNTUK JOIN GA 

Hadiahnya of cos lah barangan Hello Kitty kan?

Sini saya nak kongsikan sedikit idea untuk mendekorasi rumah dengan menggunakan barangan hello kitty.

Idea Dekorasi Dapur





Idea Dekorasi Bilik Tidur




Idea Dekorasi Bilik Air




Comel kan? Geram pula tengok..Jom join cepat GA ni.
Mana tau kot korang yang bertuah kan..
Read More

Isnin, 7 September 2015

GA 1st Year Blog Anniversary | aryshafayyadh.blogspot.com

http://aryshafayyadh.blogspot.my/2015/08/ga-1st-year-blog-anniversary.html 
KLIK BANNER UNTUK JOIN 

Saya nak ucapkan selamat menyambut ulang tahun blog yang pertama kepada blogger aryshafayyadh. Semoga awak akan terus bersemangat untuk berblog dan menulis entry-entry yang memberi manfaat kepada semua pembaca. Aminn..

  Tarikh TUTUP penyertaan adalah 10 SEPTEMBER 2015, 12.00NOON

HADIAH yang menanti :
(dengan kerjasama para PENAJA dari GROUP #bloggerutara)
30 PEMENANG dicari :)

1. aryshafayyadh aroma (2nos~man&woman) x 3pemenang
2. Monopod x 1pemenang
3. Tote bag x 1pemenang
4. Top Up RM10.00 x 3pemenang 
5. Starter Kit vitC Shaklee x 1pemenang
6.Top Up RM5.00 x 1pemenang
7. Tudung AdiJuma x 1pemenang
8. Key Chain x 5pemenang
9. RM10.00 x 3pemenang
10. Tudung x 1pemenang
11. Shawl x 1pemenang
12. Chopstick From Japan x 2pemenang
13. Key Chain from Taiwan x 3pemenang
13. Hadiah Misteri x 4pemenang

 P/s: maaf, saya takde akaun instagram
 
Read More

Giveaway : Choose yourself by Mdmnissa

http://wanhanisahwanmat.blogspot.my/2015/09/giveaway-choose-yourself-by-mdmnissa.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN  

Saya pilih nak hadiah no 3, 4 dan 7. Harap-harap adalah rezeki kali ini. 
Taktau kenapa join GA kali ini kurang menyengat. Means, jarang menang dah. Dulu banyak je dapat hadiah..huhuhu
Read More

BROOCH Mini Giveaway

http://hanyadihatiku.blogspot.my/2015/09/brooch-mini-giveaway.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN 

TAMAT: 22 SEPT 2015

Jom kita support blogger. Pakat-pakat join ye :)
Read More

Jumaat, 4 September 2015

Segmen Bloglist Sept - Dec 2015 by Sh.Amarina

http://akuyangpostkauyangpanas.blogspot.my/2015/09/segmen-bloglist-sept-dec-2015-by.html
 KLIK BANNER UNTUK JOIN 

Penyertaan akan terbatal dgn serta-merta, jika anda tidak mengikuti syarat-syarat yang telah ditetapkan. Jadi, sila JUJUR. GA ini bermula pada 02 Sept 2015 - 16 Sept 2015 dan tamat tepat jam 12 malam pada 16 Sept 2015. Pemenang akan diumumkan pada 17 Sept 2015. GA akan terbatal apabila tidak melebihi 20 peserta.

Harap blog saya tersenarai dalam bloglist Sh.Amarina.

Saya Follower ke 1058. Goodluck kepada sesiapa yang join jugak!
Read More

Segmen:Bloglist Kekal TheYanaOnly

GIVEAWAY

(blog anda akan diletakkan di dalam bloglist saya disidebar secara kekal)
TAMAT PADA 10 SEPTEMBER 2015, JAM 11:59PM

segmen theyanaonly ni bukan sekadar blogwalking tapi giveaway juga, ada hadiah bagi 2 orang yang bertuah. Macam mana nak join mudah sahaja baca bawah ni apa yang perlu anda lakukan
  1. buat "SEGMEN:BLOGLIST KEKAL THEYANAONLY" (jangan lupa linkkan)
  2. follow blog saya "i follow" (Follower #70)
  3. follow twiter saya "i follow" (Maaf saya tiada acc twitter)
  4. berapa kerap anda post cerita di blog anda ? (contoh dibawah pilih salah satu)
SETIAP HARI / SETIAP MINGGU / SETIAP 2 MINGGU
dua orang yang bertuah dipilih dengan cara random.org akan dapat hadiah special

MUDAH KAN JUST COPY CODING DALAM BOX BAWAH NI AND PASTE DEKAT POST KORANG SEMUA TELAH SIAP DI LINK KAN.
TAMAT 10 SEPTEMBER 2015, JAM 11:59PM

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK ENRTY ANDA

Read More

Khamis, 3 September 2015

Coklat Murah dari Coklat Langkawi

Berita baik buat penggemar coklat. Mondelez Warehouse akan mengadakan jualan gudang bermula hari ini, 3 September hingga 6 September 2015. Teruja saya tengok harganya. Tersangat murah dari harga biasa. Coklat kat Langkawi pun belum tentu bagi harga macamni. Jika berkesempatan saya pun nak ajak suami untuk serbu gudang Mondelez ni.

KLIK GAMBAR UNTUK PAPARAN LEBIH JELAS


Mondelez warehouse sales
Venue : 1st floor, harbour place Klang
Date : 3 - 6 September 2015
Time : 10am - 10pm
 Tudia aih mau terbeliak biji mata tengok Toblerone boleh dapat rate harga seringgit lebih ja..


Sapa suka Cadburry? Angkat tangan. Ceh, macam aii nampak..hehe. Dulu saya suka makan, lepas kes Halal tu saya dah mula was-was..So tak makan sampai sekarang.


Oreo ada pelbagai kegunaan. Bukan setakat sedap dimakan begitu sahaja tetapi sesuai dijadikan bahan penambah dalam minuman, kek dan biskut. Memang jimat gila jika korang tu pembuat/penjual biskut dan kek.


Chipsmore pun ada


 Keropok kesukaan saya semesetinya twisties. Saya suka makan perisa chili cheese.


Ada lagi keropok. Potato chips dari Chipster


Tak pasti ini biskut atau roti. Tak jelas gambar. Lagipun saya tak kenal brand ni..hehe


Haaa. Betul tak saya cakap tadi? Coklat ni lebih murah dari coklat Langkawi kan?
Korang yang pergi tu beli lah banyak-banyak ye..Lepastu boleh sedekahkan. Dapat pahala.


Sumber: Facebook Liew Christy
Read More

GIVEAWAY Ketiga : HARI RAYA AIDILADHA by Yaya Cendana ��

http://www.yayacendana.com/2015/09/giveaway-ketiga-hari-raya-aidiladha-by.html 
KLIK BANNER UNTUK JOIN GA

Cash RM200 Duit Raya ������
bermula pada 3 September 2015 - 23 September 2015 
 
Lumayan tu hadiahnya. 
Kali pertama saya kenal Yaya bukan sebagai blogger tapi sebagai rakan facebook.
Alkisahnya blogger Rosmiza Ali buat posting menyakat yaya. Kononnya dubbing suara yaya dalam cerita animasi kartun boboboi ialah Yaya Cendana. Mati-mati saya percaya.
Terkono den..Hehehe

Jom meriahkan GA ketiga yang dianjurkan oleh blogger Yaya.

P/S: Yaya, yong takde akaun instagram tapi nak join jugak. Maaf ye.

Read More

Rabu, 2 September 2015

Wordless Wednesday #3: Silence Is Golden


P/S: Anak hampa camtu tak? cer kongsi sama.
Read More

Giveaway 1.0 by Ena

http://www.aeinnamusa.com/2015/08/giveaway-1.0-by-ena.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN GA
Selamat Ulang Tahun perkahwinan yang ke 5 ye blogger Ena. 
Semoga sentiasa dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yang baik 
dan kaya berjaya di dunia serta akhirat.

TUJUAN GA

# nak kumpul URL banyak banyak untuk mudah kita semua blogwalking.
 # nak berkenalan dan eratkan silaturrahim di kalangan blogger
# mencari blogger baru sambil meluaskan network blog sesama kita


Masih ada masa seminggu lagi. Jom pakat-pakat join ye kawan-kawan. Tak rugi pun.



Read More

1st GiveAway by CikTaman

Sepanjang bulan September ni, cktmn nak buat satu segmen untuk korang semua..

1st GiveAway by Ciktaman


Ok syarat penyertaan senang je!

1. Mesti follow @ like

* Blog - ciktaman + nuff click
* Instagram - ctctraudhah | molekgilo

2. Buat satu entri [copy coding yang diberi] dan komen

pasal blog ciktaman tak lebih 15 patah perkataan..


3. Tinggalkan URL entry korang pada post ini sahaja. *link pada chatbox tak dikira



4. Tempoh GA adalah bermula 1 September sehingga 30 September 2015''






** Untuk lihat senarai peserta kat SINI

*** Untuk lihat senarai hadiah kat SINI

***Pemenang akan dipilih sepenuhnya daripada cktmn


Komen saya:
Blog Ciktaman kemas dan teratur.
Harap lepas ni ciktaman letaklah button menubar, senang nak tengok.

Cukup-cukup 15 patah perkataan saya komen.hihihi

P/S: Sori ciktaman, Yong takde akaun instagram. tapi teringin juga nak join.



--------------------------------------------------------------------------------------------------
Read More

Segmen Blogwalking 2015 bersama Ayuinsyirah

Mari kita sama-sama sertai segmen yang blogger Ayu Insyirah anjurkan. Bertambah lagi seorang rakan blogger saya hari ni. Saya dah jadi follower yang ke 3345. Korang bila lagi? Hehe

http://www.ayuinsyirah.my/2015/08/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
 KLIK BANNER UNTUK JOIN SEGMEN

Segmen ni tamat pada 5 september 2015 jam 5 petang
Read More

Selasa, 1 September 2015

Idea menanam daun bawang tanpa menggunakan tanah

Haii hampa semua. Sihat ka? Sesekali kena jugaklah guna loghat bahasa utara supaya saya tak mudah lupa asal usul saya walaupun saya sudah menetap di KL. Alhamdulillah saya masih diberikan kesihatan yang baik walaupun ada jugak rasa sakit kepala dan panas mata. Musim kot. Cuaca sekarang kan tak menentu.

Saya tertarik nak kongsikan Idea menanam daun bawang tanpa menggunakan tanah dengan hampa semua. Seriuss?? Yes..tak tipu. Tertarik nak mencuba.Boleh jimat kos beli barang dapur kan?

 Pertama sekali, hampa kena sediakan: 

Bawang merah
Bekas Telur (seperti dalam gambar)
Air

Melalui gambar ini, pemilik gambar menggunakan lebih dari satu bekas telur. Mungkin untuk mengelakkan bekas telur dari cepat rosak akibat terkena air.

dan hasilnya
-
-
-

Wah suburnya Encik bawang. Tinggi tak hengat daunnya. Dari hampa dok buang bawang yang dah busuk dan rosak tu kan, baik hampa tanam. Dapat juga daun bawang.

Idea ini sangat sesuai digunakan sekiranya hampa duduk di rumah yang tidak bertanah seperti flat dan kondominium. In shaa Allah saya pun nak cuba juga nanti. Lagipun kat rumah memang ada simpan bekas telur tu. Harap-harap husband saya tak gelakkan saya ler kali ini. Hari itu tanam cabai tapi buahnya cuma sebiji. Sampai sekarang tak berbuah dah. Daun je lebat.Hmmmm

Tanam bawang tak pakai tanah takpa. Tanam manusia masuk dalam tanah juga. Hehe

Kredit: facebook Kamariah Musa
 
Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Farhain Azmi Designed by azhafizah.com