-->


Jumaat, 27 November 2015

Tudung Terbaru

 

Bagi wanita yang berhijab sudah tentu tudung adalah keperluan buat mereka. Ianya wajib dipakai apabila mahu keluar dari rumah. Ini adalah kerana bagi Muslimah menutup aurat itu adalah satu kemestian dan telah dituntut oleh agama. Apa yang menarik ialah fesyen tudung kini semakin berkembang dalam dunia fesyen. Terdapat banyak koleksi tudung untuk wanita yang mempunyai rekaan yang lebih moden dan pastinya membuatkan anda kelihatan lebih stylish apabila memakainya.

Mencari tudung yang sesuai adalah mudah kerana hampir di mana-mana sahaja terdapat kedai pakaian yang menjual tudung wanita. Daripada kedai-kedai kecil di sepanjang Jalan Tunku Abdul Rahman yang terkenal semasa musim perayaan sehinggalah ke butik-butik terkemuka semuanya ada menjualkan koleksi tudung terkini. Memang rambang mata kerana terdapat pelbagai pilihan menarik tudung. Bukan sahaja rekaan tudung terbaru wanita semakin moden malah pilihan warna yang pelbagai turut memainkan peranan mengapa hijab mendapat permintaan yang semakin tinggi dalam pasaran. Ditambah pula dengan corak-corak menarik seperti bunga-bungaan dan tribal print kini semakin mudah untuk anda bergaya.

Rekaan tudung kini bukan sahaja terhad kepada tudung bawal malahan juga tudung awning, selendang, tudung syria, dan instant shawl. Terpulang kepada citarasa anda untuk memilih jenis dan cara penggayaan tudung.



Selain itu tudung sangat sesuai untuk dipakai pada bila-bila masa sahaja. Tidak kira sama ada untuk majlis seperti kenduri kahwin, majlis formal malah sesuai juga untuk dipakai ke pejabat.  Pada masa yang sama, tudung sangat versatile dan boleh dipakai untuk dipadankan dengan top atau bottom yang sesuai. Padankan tudung anda dengan Muslimah dress seperti baju kurung moden atau kaftan untuk penampilan yang menarik. Malah ianya boleh dipakai dengan blouse serta skirt labuh agar nampak lebih santai namun elegan.


Menggayakan tudung wanita sangatlah mudah kerana ianya sangat flexible dan boleh dipadankan dengan bermacam-macam jenis Muslimah tops. Malah tudung juga sangat sesuai untuk dipakai bersama pakaian tradisional atau Muslimah wear seperti baju kurung moden, kaftan, jubah, blouse Muslimah dan bermacam-macam lagi. Kini anda boleh beli tudung online kerana terdapat banyak butik fesyen Muslimah di luar sana yang menawarkan koleksi tudung atau hijab yang cukup meluas dengan harga murah dan berpatutan.


P/S: Dulu-dulu masa zaman study di UiTM, saya cuma reti pakai tudung bawal je.. Sekarang, bila tengok macam-macam jenis selendang ada jual, terus try pakai. paling suka instant shawl la..senang tak payah nak iron bagai, sarung je kat kepala. Almaklumlah, kite ni malas sikit bab iron2 ni. Mujur suami rajin tolong ironkan pakaian ke pejabat..hehe
Read More

Rabu, 18 November 2015

Hop On Hop Off by Zai Zamree

Macam mana nak join Hop On Hop Off Giveaway ni?

KLIK BANNER UNTUK JOIN GA

  • follow blog Zai Zamree
  • publish entry bertajuk Hop On Hop Off by Zai Zamree 
  • copy gambar di atas dan link ke sini
  • publish dan letak link url entri korang kat ruangan komen entri ini
  • tarikh tutup 19 Nov 2015 dan pemenang akan di umum pada 20 Nov 2015
Pemenang akan di pilih berdasarkan random.org.

So apa tunggu lagi.Jom join.
Read More

Selasa, 17 November 2015

Giveaway CINTA by CN


giveaway, giveaway novel, giveaway cinta

Klik banner untuk join


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sempena Jualan Gudang Karangkraf yang lalu, CN telah memborong beberapa novel CINTA. Jadi sukacitanya disini bahawa CN ingin memberi 3 buah novel CINTA kepada peserta Giveaway CINTA by CN melalui random.org. Pemenang novel adalah 3 orang. Bukan itu sahaja, 10 peserta bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Januari 2016 CN. Hah ! Best tak?


Syarat-syaratnya Giveaway CINTA by CN :


1. Follow blog CikguNorazimah,

2. Add To Circle G+CikguNorazimah,


4. Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)

5. Buat entri bertajuk "Giveaway CINTA by CN"

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.

8. Giveaway ini akan berlangsung dari 1 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 5 Disember 2015.


Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :


Kredit untuk Kak Mialiana

YES 2015

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~


Read More

Giveaway Simple by cik akak & sponser

Giveaway Simple by cik akak & sponser

Assalamualaikum sahabat..apa khabar awak-awak di sana tu?
Harapnya semuanya sentiasa dalam keadaan sihat. Lately ni, saya tersangat sibuk sampai tiada masa nak jenguk blog.. Huhu. Saya mungkir janji dengan diri lagi. Kononnya nak aktif menulis, tapi hmm camtu jugak.

Oklah sebagai entry pertama bulan November ini, saya nak join giveaway2 dulu.
Jom pakat-pakat meriahkan. :)



Syarat Penyertaan :

  • Follow Blog
cik akak | kathyrbain | syamimi | wawa I Farah Arina | Salina Johari | Ainul Aqma | JMbelog | Lorongcinta | Duniakita | Arra |
  • Likes fanpage - JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra |
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan.

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway.

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Farhain Azmi Designed by azhafizah.com